Αθήνα Καιρός

Ένα ταχυδρομικό περιστέρι πουλήθηκε με 1,25 εκατ. ευρώ!

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Ένα ταχυδρομικό περιστέρι πουλήθηκε με 1,25 εκατ. ευρώ!

Ένα ταχυδρομικό περιστέρι, εκπαιδευμένο στο Βέλγιο, πρωταθλητής των αγώνων που οργανώνουν οι λάτρεις του είδους, πουλήθηκε σήμερα έναντι 1,25 εκατομμυρίων ευρώ σε διαδικτυακή δημοπρασία.

Ο Αρμάντο, του γνωστού στο Βέλγιο εκτροφέα Ζόελ Φέρσχουτ, κατέρριψε έτσι κάθε ρεκόρ καθώς έγινε το ακριβότερο περιστέρι στον κόσμο.

“Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έκανε σκόνη το μαγικό όριο του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Το τελικό ποσό ανέρχεται στο 1.252.000”, ανέφερε ο ιστότοπος Pigeon Paradise (Pipa), χωρίς να ανακοινώσει την ταυτότητα του αγοραστή.

Σύμφωνα πάντως με το βελγικό πρακτορείο Belga, ο νέος ιδιοκτήτης του Αρμάντο είναι Κινέζος και κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσει το περιστέρι για αναπαραγωγή, με σκοπό οι απόγονοί του να γίνουν και αυτοί πρωταθλητές.

Τα τελευταία χρόνια Κινέζοι συλλέκτες άρχισαν να ενδιαφέρονται για τα ταχυδρομικά περιστέρια, με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν στα ύψη οι τιμές για τους “πρωταθλητές”, δηλαδή εκείνα που καταφέρνουν να επιστρέψουν πρώτα στον περιστερώνα τους, ακολουθώντας το ένστικτό τους, αφού καλύψουν κάποιες φορές απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Το Βέλγιο και η Ολλανδία έχουν παράδοση σε αυτούς τους αγώνες περιστεριών, που όμως εδώ και πολύ καιρό είχαν πέσει σε μαρασμό. Το ενδιαφέρον των Ασιατών έδωσε νέα πνοή στην εκτροφή και στους αγώνες, σε ορισμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τον Pipa, το ακριβότερο περιστέρι στην ιστορία των διαδικτυακών πλειστηριασμών ήταν μέχρι σήμερα το “Νιού Μπλίκσεμ” που πουλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο έναντι 376.000 ευρώ, σπάζοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, των 250.000 ευρώ, που είχε δώσει ο Κινέζος βιομήχανος Χου Ζεν Γιου για να αγοράσει, το 2012, το “Σπέσιαλ Μπλου”.

Ο Αρμάντο ήταν ένα από τα 178 περιστέρια της οικογένειας Φέρσχουτ που πουλήθηκαν σήμερα. Τα έσοδα από τη δημοπρασία έφτασαν συνολικά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]