ΔΝΤ: «Ανεπαρκή» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
ΔΝΤ: «Ανεπαρκή» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος

Σε τροχιά σύγκρουσης φαίνεται πως μπαίνουν Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαίοι εταίροι, μετά την απόφαση του Eurogroup να ενεργοποιήσει βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά να μεταθέσει τη συζήτηση για βαθύτερες παρεμβάσεις για μετά το τέλος του Μνημονίου, στα μέσα του 2018.

Αξιωματούχος του ΔΝΤ χαρακτήρισε ως ανεπαρκή τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, τα οποία ενέκριναν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο ίδιος αξιωματούχος άφησε και αιχμές για την απαίτηση των Ευρωπαίων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για το 2018, αλλά και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

«Απέχουμε πολύ από τη συμφωνία», ανέφερε ο αξιωματούχος του Ταμείου σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ τόνισε ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται ελάφρυνση από τους εταίρους.

Σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο αξιωματούχος παραδέχθηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι το Ταμείο μπορεί να «ζήσει» με τον στόχο του 3,5% του ΑΕΠ, αλλά επέμεινε ότι το ιδανικό θα ήταν να κατέβει αυτός ο στόχος στο 1,5%.

Μάλιστα, τόνισε ό,τι όσο περισσότερα είναι τα χρόνια για τα οποία οι Ευρωπαίοι ζητούν υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα, τόσο λιγότερο αξιόπιστος γίνεται αυτός ο στόχος.

Η ίδια πηγή, αναφέρει το Bloomberg, ανέφερε ακόμη ότι αδίκως κατηγορείται το ΔΝΤ ότι πιέζει για περαιτέρω λιτότητα, τη στιγμή που άλλοι λαμβάνουν τις αποφάσεις για υψηλούς δημοσιονομικούς στόχους.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version