Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Νεκρή 17χρονη που έπεσε από γέφυρα

Bloomberg: Τα προβλήματα στην Ελλάδα παραμένουν παρά την έξοδο στις αγορές

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Bloomberg: Τα προβλήματα στην Ελλάδα παραμένουν παρά την έξοδο στις αγορές

Με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ασχολείται το πρακτορείο Bloomberg με τις προβλέψεις να μην είναι ευοίωνες. «Η Ελλάδα μπορεί να επέστρεψε στις αγορές ομολόγων, με το σχετικά άνετο επιτόκιο του 4,6%, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και ότι έχει αφήσει πίσω της τα προβλήματα»,  επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Σε άρθρο γνώμης της συντακτικής του ομάδας του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου τονίζεται χαρακτηριστικά ότι παρότι η οικονομία εμφανίζει σημάδια ζωής, η καταστάση σχετικά με το χρέος εξακολουθεί να παραμένει κακή. Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη αφήσει πίσω της τα προβλήματα.

Το Bloomberg, στη συνέχεια, αναφέρεται και στην υπόθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο επιμένει στην αποσαφήνιση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.

«Το Ταμείο εδώ και μήνες, ζητάει τέτοιες εγγυήσεις από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι εξακολουθούν να μην τις δίνουν» σημειώνει, με νόημα.

«Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι σοβαρή» συνεχίζει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι η μακροπρόθεσμη σταθερότητα της οικονομίας εξαρτάται από μία σειρά παραγόντων, όπως η φιλελευθεροποίηση της αγοράς εργασίας, η προώθηση των επενδύσεων και η τόνωση του εγχώριου ανταγωνισμού.

Η μακροπρόθεσμη χρηματοπιστωτική σταθερότητα εξαρτάται από την πρόοδο σε αυτούς τους τομείς- και από τα μέτρα που έχουν καθυστερήσει, για να καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας διαχειρίσιμο, προσθέτει.

«Είναι καλό που η Ελλάδα αναπτύσσεται ξανά, αν και διστακτικά, και ότι οι ιδιώτες επενδυτές είναι πρόθυμοι να δανείσουν αλλά το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι εφησυχασμός για τις προοπτικές της» καταλήγει το Bloomberg.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]