Τις τελευταίες ώρες, ένα βίντεο με τη ρεπόρτερ του OPEN Μαρία Σιαμπάνου κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Η μάχιμη δημοσιογράφος μεταφέρει στον αέρα εκπομπής το ρεπορτάζ από το πύρινο μέτωπο, γελώντας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από χρήστες των μέσων δικτύωσης.
Μετά τη δημόσια τοποθέτηση του διευθυντή Ειδήσεων του OPEN, Χρήστου Παναγιωτόπουλου, ο μετεωρολόγος Ιωάννης Σταματάκης, που βρισκόταν στο σημείο, αποφάσισε να αποκαλύψει όσα συνέβησαν εκείνη τη στιγμή.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Την Μαρία την έπιασε σπαστικό γέλιο γιατί πέρασα εγώ με το αμάξι πριν την κάμερα και η συνεργάτιδά μου βγήκε να βγάλει κάποια νερά για να δω πυροσβέστες και έπεσε κάπως ατσούμπαλη, περίεργα, μπροστά της. Και την έπιασε σπαστικό γέλιο, που θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε… Φαντάσου τώρα μου το είπε η συνεργάτιδά μου, γιατί εγώ δεν το πήρα χαμπάρι», ανέφερε χαρακτηριστικά, θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι το περιστατικό δεν είχε καμία σχέση με την τραγικότητα της κατάστασης.

Η ανακοίνωση από τους πυροσβέστες για τη Μαρία Σιαμπάνου
Το Πανελλήνιο Σωματείο Πυροσβεστών – Δασοκομάντος εξέδωσε ανακοίνωση, μετά την επίθεση που δέχθηκε τις τελευταίες ώρες η δημοσιογράφος του OPEN, Μαρία Σιαμπάνου.
«Τις τελευταίες ώρες παρακολουθούμε μια ακραία και άδικη στοχοποίηση της δημοσιογράφου Μαρίας Σιαμπάνου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Εμείς, όμως, τη γνωρίζουμε διαφορετικά. Τη γνωρίζουμε μέσα στα πύρινα μέτωπα. Εκεί όπου έχουμε βρεθεί πολλές φορές μαζί, μέσα στον καπνό, στις φλόγες και στην αγωνία. Εκεί όπου, με σεβασμό στους πυροσβέστες και στις επιχειρήσεις, προσπαθεί να μεταφέρει με αξιοπιστία την πραγματική εικόνα και να αναδείξει τον αγώνα που δίνεται», τονίζουν οι πυροσβέστες.
«Όσοι επιλέγουν να καταδικάσουν έναν άνθρωπο από λίγα δευτερόλεπτα ενός βίντεο, ας αναλογιστούν πρώτα τι σημαίνει να εργάζεσαι επί ώρες σε ένα πύρινο μέτωπο. Το άγχος, η εξάντληση, η πίεση της ζωντανής μετάδοσης και η ένταση της στιγμής μπορούν να προκαλέσουν μια ακούσια ανθρώπινη αντίδραση. Αυτό δεν χαρακτηρίζει ούτε τον άνθρωπο ούτε την επαγγελματική του πορεία», υπογραμμίζουν.
«Είναι πολύ εύκολο να κρίνεις από την ασφάλεια της οθόνης σου. Πολύ πιο δύσκολο είναι να βρίσκεσαι εκεί όπου η φωτιά απειλεί ζωές και περιουσίες, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ενημερώσεις με ψυχραιμία και υπευθυνότητα», ανέφεραν και κατέληξαν: «Μαρία, σε ευχαριστούμε για όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Για τον επαγγελματισμό, τον σεβασμό και την προσπάθεια που καταβάλλεις, κάτω από συνθήκες που λίγοι μπορούν πραγματικά να κατανοήσουν. Η στήριξή μας ανήκει στη Μαρία Σιαμπάνου και σε κάθε δημοσιογράφο που επιλέγει να βρίσκεται δίπλα στα πύρινα μέτωπα και στις μεγάλες καταστροφές, υπηρετώντας το δικαίωμα των πολιτών στην έγκυρη ενημέρωση».




















