Αθήνα Καιρός

Τηλεθέαση 2018: Σάρωσαν τα ριάλιτι

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Τηλεθέαση 2018: Σάρωσαν τα ριάλιτι

Ο παγκόσμιος ηγέτης στη μέτρηση της τηλεθέασης, η Nielsen Company, που μετρά τα ποσοστά τηλεθέασης σε 37 χώρες του κόσμου και έχει εγκατεστημένους μετρητές τηλεθέασης σε πάνω από 90.000 νοικοκυριά, έδωσε στη δημοσιότητα για μία ακόμη χρονιά το «TV YEARBOOK» για την περίοδο 2017-2018.

Πρόκειται για το «βιβλίο τηλεθέασης» των ελληνικών προγραμμάτων της χρονιάς που πέρασε, στο οποίο αναφέρονται τα 20 πιο επιτυχημένα προγράμματα του έτους.

Στη φετινή έκδοση, βασιζόμενοι στην τηλεθέαση μέσου λεπτού (ΤΜΛ: σ.σ. το καθαρό ποσοστό) την πρώτη θέση κατακτά το «Survivor 2» με ποσοστό 21,5% που αφορά στην 21η Ιανουαρίου 2018. Ο δεύτερος κύκλος του ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ, με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη, μπορεί να μη σημείωσε τη σαρωτική επιτυχία της πρώτης σεζόν, κατάφερε όμως να μονοπωλήσει και πάλι το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται, ως είθισται, ο τελικός της Γιουροβίζιον της ΕΡΤ1 τη 12η Μαΐου με ποσοστό 17,8%. Η Γιάννα Τερζή, που εκπροσώπησε την Ελλάδα, μπορεί να αποκλείστηκε, αλλά το κοινό παρέμεινε συντονισμένο στον μουσικό διαγωνισμό και την… Ελένη Φουρέιρα, συμμετοχή της Κύπρου.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο αγώνας Γαλλίας-Κροατίας στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου από την ΕΡΤ1 στις 15 Ιουλίου με 16,5%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το μερίδιο τηλεθέασης έφτασε το 62,9%.

Ο αγώνας Κροατίας-Αγγλίας, επίσης στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, στην ΕΡΤ1, στις 11 Ιουλίου, άγγιξε το 14,9% και βρέθηκε στην τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση με 14,6% έφτασε ο αγώνας Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Γαλλίας-Βελγίου που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ1 στις 10 Ιουλίου, ενώ στην έκτη θέση το σόου του ΣΚΑΪ «Ελλάδα έχεις ταλέντο» που συγκέντρωσε στις 22 Οκτωβρίου του 2017 14,2% στο ΤΜΛ αποδεικνύοντας και πάλι τη δυναμική του.

Στην έβδομη θέση ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Ελλάδας-Κροατίας. Το ματς που προβλήθηκε από την ΕΡΤ1 στις 12 Νοεμβρίου του 2017 σημείωσε 14,2% στο ΤΜΛ.
Η μουσική εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο στον ΣΚΑΪ φιγουράρει στην όγδοη θέση με 13,7% για την ημέρα 20 Φεβρουαρίου 2018. Εκπληξη για την πρώτη δεκάδα αποτελεί το «Nomads» του ΑΝΤ1, όπου βρίσκεται στην ένατη θέση για τις 6 Οκτωβρίου 2017 με 13,5%. Το ποσοστό αυτό αφορά στον πρώτο κύκλο του ριάλιτι επιβίωσης με παρουσιαστή τότε τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει το έκτακτο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στις 4 Φεβρουαρίου του 2018 με 13,1%.

Από την 20άδα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο διαγωνισμός μαγειρικής του STAR, «MasterChef». Το πολυσυζητημένο φορμάτ βρίσκεται στη 13η θέση με 12,9% για την ημέρα 7 Μαΐου 2018. Στο top 20 συγκαταλέγεται και η άκρως επιτυχημένη σειρά του ALPHA, «Τατουάζ», με 12,5% για την ημέρα 13 Δεκεμβρίου 2017. Το εν λόγω ποσοστό χάρισε στο σίριαλ τη 18η θέση στην τελική κατάταξη.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]