Υλικά – Το τέλειο κόλπο για να φάνε τα παιδιά σας φακές
- 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι
- 1 ασπράδι αβγού
- 80 γρ. νιφάδες βρώμης
- 1 μικρή ντομάτα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. μαϊντανό (μόνο τα φύλλα του), ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο (μόνο τα φύλλα του), ψιλοκομμένο
- 100 γρ. γάλα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι & μαύρο πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 250 γρ. φακές
- 1 κρεμμύδι κόκκινο
- Ψιλοκομμένο μαϊντανο
- Ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 πιπεριά κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη
- 3 λάιμ
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Ελαιόλαδο
Διαδικασία
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε την ντομάτα (αφού προηγουμένως την πλύνουμε και αφαιρέσουμε τα σπόρια της). Προσθέτουμε και το κρεμμύδι (αφού προηγουμένως αφαιρέσουμε τη φύτρα του). Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά μας.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βρώμη και το γάλα και χτυπάμε και πάλι. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο, και χτυπάμε ξανά το μείγμα μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά κοτόπουλου, το μείγμα που έχουμε χτυπήσει στο πολυμηχάνημα, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, το ασπράδι αβγού, αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βγάζουμε, πλάθουμε σε μπιφτέκια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά
Βράζουμε τις φακές,τις κρυώνουμε και τις σουρώνουμε. Σε ένα μπολ κόβουμε σε καρεδάκι τις πιπεριές, το κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι, Προσθέτουμε τις φακές που έχουμε βράσει, το λάιμ, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Σερβίρουμε βάζοντας βάση τις φακές και από πάνω τα μπιφτέκια.
Ειδήσεις Σήμερα
Άγιος Έρωτας spoiler: Καθηλωτικό το πρώτο επεισόδιο – Μία σφαίρα και ένα θαύμα φέρνουν ανατροπές
Ντέμης Νικολαΐδης: Η πρώτη φωτογραφία μετά τον θάνατο της Αλεξάνδρας Νικολαΐδου
Μάρκος Σεφερλής: Βαρύ πένθος για τον ηθοποιό

