Υλικά – Στριφτή μακαρονόπιτα
- 200 γρ. κοφτό μακαρονάκι βρασμένο
- 150 γρ. μπέικον η καπνιστή πανσέτα
- 1 κουταλιά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 200 γρ. φέτα
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- Αλάτι & πιπέρι
- 6 φύλλα παραδοσιακά
- 150 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα αλλαντικά, κομμένα σε μικρά κομμάτια μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε ένα μπολ βάζουμε το μακαρονάκι, τη φέτα θρυμματισμένη, τη γραβιέρα, τα αλλαντικά την κρέμα γάλακτος και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ανοίγουμε τα φύλλα πάνω στον πάγκο εργασίας και τα κόβουμε στη μέση. Λαδώνουμε το κάθε φύλλο και απλώνουμε κατά μήκος λίγο από τη γέμιση. Τυλίγουμε χαλαρά σε ρόλο. Στη συνέχεια στρίβουμε και τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετούμε στη μέση του ταψιού. Κατά τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και μεταφέρουμε στο ταψί, ώστε να συνεχιστεί το «σαλιγκάρι» από εκεί που σταματήσαμε. Τέλος, ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ελάχιστο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα.
Ειδήσεις Σήμερα
Αποβολή: Οι ιστορίες 21 διάσημων Ελληνίδων – «Η καρδιά του μωρού μας είχε σταματήσει»

