Υλικά – μύδια σαγανάκι
500 γρ. μύδια (κατεψυγμένα)
80 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
300 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
1 πρέζα πάπρικα καυτερή
100ml κόκκινο κρασί
1 κουταλιά μαϊντανό
150 γρ. φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία
Αρχικά αφήνουμε τα μύδια να ξεπαγώσουν, ξεπλένουμε και κρατάμε σε ένα σουρωτό μέχρι να χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο ψιλοκομμένα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσου. Στη συνέχεια βάζουμε τη ντομάτα και την πάπρικα, λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με καπάκι για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Τέλος προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Ειδήσεις Σήμερα

