Τραγανή απ’ έξω, μαλακή από μέσα, με μια υπέροχη αντίθεση γεύσεων που ολοκληρώνεται με λίγη μαρμελάδα σύκο ή μέλι! Αυτή η φέτα με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης είναι ποιήμα. Η συνταγή είναι της Νεκταρίας Κοκκινάκη.
Υλικά για φέτα με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης
200 γρ. σκληρή φέτα
100 γρ. αλεύρι
2 αυγά
200 γρ. ψίχα φιστικιού Αιγίνης
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα: Μαρμελάδα σύκο ή μέλι.
Διαδικασία
Κόβουμε τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια, κρατώντας τη φυσική της υγρασία. Θρυμματίζουμε τα φιστίκια στο multi και χτυπάμε τα αυγά με ελάχιστο νερό. Περνάμε κάθε κομμάτι φέτας πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από τα φιστίκια, ώστε να καλυφθεί καλά από όλες τις πλευρές.
Τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
Για ακόμη πιο τραγανό αποτέλεσμα, μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 3 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστή με μαρμελάδα σύκο, μέλι ή τη μαρμελάδα που αγαπάμε!























