Υλικά – Η μακαρονάδα των 15 λεπτών
400 γρ. χυλοπίτες
4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
80 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά πελτέ
100 γρ. κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
½ κουταλάκι ρίγανη
½ κουταλάκι πάπρικα
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να βγάλει τα αρώματα του, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Βάζουμε τη ντομάτα, τη ρίγανη, τη πάπρικα, τα φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Εντωμεταξύ βράζουμε τις χυλοπίτες σε αρκετό αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε απαλά να δέσει το φαγητό και σερβίρουμε ζεστό με κεφαλοτύρι ή γραβιέρα.
Ειδήσεις Σήμερα
GNTM: Ποια παίκτρια επιστρέφει στο αποψινό επεισόδιο
Eurovision 2026: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στη φετινή διοργάνωση
MasterChef: Η μεγάλη ανατροπή στον 10ο κύκλο
«Το σόι σου»: Γέλιο μέχρι δακρύων στα αποψινά επεισόδια
Επικό σκηνικό στο Πρωινό – Έσπασε η καρέκλα του Γιώργου Λιάγκα
Τηλεθέαση: Ποια πρωινάδικα σαρώνουν
Μία νύχτα μόνο-επόμενα επεισόδια: Η Αρετή «λυγίζει» από τα συναισθήματα του Οδυσσέα
«Κατέγραψαν τη Δήμητρα Ματσούκα χωρίς την άδειά της» – Ο Γιώργος Λιάγκας «καρφώνει» τον Κώστα Τσουρό
Φως στο Τούνελ: Σοκαριστικές εξελίξεις σε δύο μυστηριώδεις υποθέσεις

