Κορονοϊός 20/4: 7.365 κρούσματα σήμερα, 64 θάνατοι, 291 διασωληνωμένοι

5 λεπτά
Κορονοϊός 20/4: 7.365 κρούσματα σήμερα, 64 θάνατοι, 291 διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα – Κορονοϊός: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (20/4) τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 7.365. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.259.613 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 49.0% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 130 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 120.590(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 64, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.765 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 291 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 93.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 162 (55.67%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 129 (44.33%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.582 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 231 (ημερήσια μεταβολή +11.06%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 226 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 10.894.104 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 67.536.497 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 181.225 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 19 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 160 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 12.352 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 1.461 θετικά (11.83%).

Ειδήσεις σήμερα

Κατώτατος μισθός: «Κλειδώνει» σήμερα το ποσό – Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη, Χατζηδάκη στο Μαξίμου

Πάτρα: Ανατριχίλα από το σκίτσο του Λέων για τη Μαλένα – Αποφασισμένη να «καταστρέψει» και τον Μάνο η Ρούλα [βίντεο]

Ηπατίτιδα στα παιδιά: Συναγερμός σε 5 χώρες της Ευρώπης – Τα συμπτώματα που χτυπούν το… καμπανάκι [βίντεο]

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μαμά γιατί τρέμω;» – Αυτό είναι το λάθος που την «πρόδωσε» στην παιδίατρο

Πασχαλινό τραπέζι: Τιμές φωτιά για οβελία και κηπευτικά [συγκριτικός πίνακας με πέρυσι]

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δραματικές ώρες στη Μαριούπολη – «Ζούμε ίσως τις τελευταίες ημέρες μας» λένε στρατιωτικοί

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version