Αθήνα Καιρός

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Πολύ μεγάλη η μεταδοτικότητά της – Μεγαλύτερη από Δ και Β [γράφημα]

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Πολύ μεγάλη η μεταδοτικότητά της – Μεγαλύτερη από Δ και Β [γράφημα]

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει μετά τον εντοπισμό νέου στελέχους του κορονοϊού σε περιοχές της Νότιας Αφρικής. Ήδη οι χώρες της Ευρώπης παίρνουν μέτρα, για την ανάσχεση του πανδημικού κύματος που είναι σε εξέλιξη.

Στην Ελλάδα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θέτει αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο για τους ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής, προκειμένου να μην περάσει στην Ελλάδα η μετάλλαξη «N».

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση δημοσιογράφου των Financial Times. «Ας μην φρικάρουμε, αλλά αυτή η καινούργια παραλλαγή του κορονοϊού φαίνεται τρομακτική», αναφέρει. Η Anne-Sylvaine Chassany συνοδεύει το tweet με ένα γράφημα, στο οποίο καταγράφεται η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Μποτσουάνα.

Σε αυτήν φαίνεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των μεταλλάξεων Δέλτα και Βήτα. Χρειάζονται 14 ημέρες για το ποσοστό επικράτησης της νέας παραλλαγής, όταν για την Δέλτα χρειάστηκαν 14 εβδομάδες.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Τα μέτρα που παίρνει η Ελλάδα για 9 χώρες της Αφρικής

Στην Ελλάδα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θέτει αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο για τους ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής, προκειμένου να μην περάσει στην Ελλάδα η μετάλλαξη «N». Η Επιτροπή συνεδρίασε και αποφάσισε ότι απαιτούνται αυστηρές προϋποθέσεις για την είσοδο στην Ελλάδα ταξιδιωτών από χώρες της νότιας Αφρικής, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι.

Οι περιορισμοί

  • Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης
  • Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν την xώρα μας σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας
  • Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται καθολικός έλεγχος με ταχύ αντιγονικό τεστ (Rapid Antigen Test).
  • Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες και επανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR).

Τα ανωτέρω ισχύουν από το Σάββατο 27 Νοεμβρίου ώρα 06.00 π.μ. Επισημαίνεται ότι έως σήμερα δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις με τις συγκεκριμένες χώρες.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]