Κορωνοϊός: Σκληρό lockdown για έναν μήνα στη Γαλλία ανακοίνωσε ο Μακρόν

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Κορωνοϊός: Σκληρό lockdown για έναν μήνα στη Γαλλία ανακοίνωσε ο Μακρόν

Τα μέτρα που ισχύουν σήμερα τοπικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα επεκταθούν από το Σάββατο σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Οι περιορισμοί θα ισχύσουν για τουλάχιστον έναν μήνα.

«Θα χάσουμε τον έλεγχο αν δεν ενεργήσουμε τώρα», προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος.

Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, που παρέμεναν ανοιχτά, θα κλείσουν για τρεις εβδομάδες, αντί για δύο που είναι κανονικά το διάστημα των εαρινών διακοπών. Η Γαλλία είχε κλείσει τα σχολεία για δύο μήνες κατά τη διάρκεια του πρώτου λοκντάουν, την περασμένη άνοιξη, όμως δεν έκανε το ίδιο και τον Νοέμβριο, επιβάλλοντας μόνο ορισμένους περιορισμούς στον αριθμό των μαθητών ανά τάξη.

«Είναι η καλύτερη λύση για να επιβραδύνουμε τον ιό», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Μακρόν.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version