Η αναστολή θα ισχύσει έως ότου ολοκληρωθεί η αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας, ενώ μέχρι τότε για τα περιστατικά της Αχαΐας θα επιλαμβάνεται η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κορίνθου.
Αιτία για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Πάτρας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ertnews.gr, ήταν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στην Υπηρεσία μετά το θάνατο ενός ιατροδικαστή, την αργία στην οποία έχει τεθεί η μέχρι πρότινος επικεφαλής, την παραίτηση ενός άλλου και την εμπλοκή τέταρτου ιατροδικαστή στην υπόθεση της 25χρονης από την Αμαλιάδα.
Η εξέλιξη αυτή πάντως φαίνεται να συνδέεται ενδεχομένως με το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί όσον αφορά τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, παλαιότερα στην υπόθεση της μητέρας από την Πάτρα και τώρα στην υπόθεση της 25χρονης από την Αμαλιάδα.
«Θέλουμε να προστατεύσουμε το κύρος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας καθώς με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στην κοινωνία», ανέφεραν στην ΕΡΤ πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ειδήσεις Σήμερα
- Κατέρρευσε σήραγγα στο Wilmington του Λος Άντζελες – 15 εργάτες εγκλωβισμένοι [εικόνες – βίντεο]
- ΑΣ ΠΑΟΚ: Η UBS επιβεβαίωσε ότι ο Μυστακίδης έχει άμεσα διαθέσιμα 250 εκατ. ευρώ για τη Νέα Τούμπα
- Στο Λαύριο το πλοίο με τους 520 μετανάστες από την Κρήτη – Θα οδηγηθούν στη δομή της Μαλακάσας [Βίντεο]

![Κλήθηκε να καταθέσει για τον μικρό Παναγιωτάκη η Ειρήνη Μουρτζούκου [Βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/07/mourtzoukou-10-150x150.jpg)