Οι συλληφθέντες εμφανίζονταν ως παρκαδόροι επ’ αμοιβή και στάθμευαν τα αυτοκίνητα των πολιτών, όταν αυτοί πήγαιναν σε κάποιο κατάστημα εστίασης και στην ουσία τα πάρκαραν σε δημόσιους χώρους, καταλαμβάνοντάς τους, είτε δρόμους, είτε πεζοδρόμια.
Γι’ αυτό το λόγο οι αστυνομικοί της Τροχαίας, το πρωί της Δευτέρας πραγματοποίησαν μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βούλας, εκεί όπου συνέλαβαν τέσσερα άτομα, τρεις δήθεν παρκαδόρους και έναν υπεύθυνο καταστήματος εστίασης, οι οποίοι στην ουσία έκαναν αυτό.
Οι παρκαδόροι, δηλαδή οι τρεις συλληφθέντες παραλάμβαναν τα οχήματα από τους υπαλλήλους του καταστήματος εστίασης, τους έλεγαν πώς τα παρκάρουν, τους έδιναν ένα χαρτάκι το οποίο στην ουσία δεν έδειχνε τίποτα, έδειχναν έναν αριθμό που δεν αντιστοιχούσε σε κάποια απόδειξη και σε συνέχεια πάρκαραν τα αυτοκίνητα καταλαμβάνοντας δημόσιους χώρους, πεζοδρόμια και δρόμους.
Πώς… δούλευαν οι επιτήδειοι
Όταν οι πελάτες επέστρεφαν, έπαιρναν τα οχήματά τους και φυσικά οι τρεις παρκαδόροι ζητούσαν κάποια αμοιβή, χωρίς φυσικά να εκδίδουν παραστατικά ή κάποιες αποδείξεις. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρία άτομα, πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 25, 28 και 29 ετών, ενώ μαζί τους συνελήφθη και ένα άτομο το οποίο εμφανιζόταν ως ο υπεύθυνος του καταστήματος εστίασης.
Οι έρευνες συνεχίζονται και σε άλλα καταστήματα εστίασης στα νότια προάστια για κατάληψη δημόσιων χώρων από δήθεν παρκαδόρους και φυσικά για παράνομη στάθμευση σε χώρους οι οποίοι είναι κοινόχρηστοι και δεν μπορούν να παίρνουν αμοιβή για το παρκάρισμα σε αυτές τις θέσεις.

