Kορυφώνεται η μεγάλη έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Οι ταξιδιώτες αναχώρησαν μαζικά αναζητώντας λίγες ημέρες ξεκούρασης είτε με πλοία, αεροπλάνα, είτε οδικώς.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έως και σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν περίπου 74.000 επιβάτες από τα λιμάνια της Αττικής, ενώ υψηλές πληρότητες καταγράφονται και στις αεροπορικές πτήσεις, που φτάνουν έως και το 80%.
Την ίδια ώρα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η έξοδος μέσω των δύο εθνικών οδών, με την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων να βρίσκεται σε ισχύ, προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των εκδρομέων.
Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια της Αττικής
Από τα ξημερώματα το λιμάνι του Πειραιά σφύζει από ζωή, με χιλιάδες επιβάτες να κατευθύνονται προς τα πλοία με προορισμό τις Κυκλάδες, τα νησιά του Αιγαίου και τον Αργοσαρωνικό.
Η εικόνα θυμίζει ήδη περίοδο θερινής αιχμής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, μόνο την Παρασκευή αναχώρησαν συνολικά 36.013 επιβάτες από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου και του Αργοσαρωνικού.
Αναχωρήσεις επιβατών – Έξοδος Αγίου Πνεύματος 2026
Πειραιάς: 16.834 επιβάτες
Ραφήνα: 8.708 επιβάτες
Αργοσαρωνικός: 6.097 επιβάτες
Λαύριο: 4.374 επιβάτες
Στον Πειραιά η κίνηση καταγράφεται αυξημένη ήδη από το βράδυ της Πέμπτης, με τις πύλες αναχώρησης για Κυκλάδες και νησιά του Αιγαίου να συγκεντρώνουν από νωρίς μεγάλο όγκο επιβατών.
Ποιους προορισμούς επέλεξαν για το τριήμερο
Η ΕΡΤ ανέφερε ότι από τον Πειραιά αναχώρησαν περισσότεροι από 20.000 ταξιδιώτες χθες για Κυκλάδες και άλλα νησιά του Αιγαίου, ενώ περίπου 10.000 επιβάτες κατευθύνθηκαν προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Για σήμερα είχαν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια προς Κυκλάδες και Αιγαίο με περίπου 11.000 επιβάτες, καθώς και 23 δρομολόγια υδροπτέρυγων και 19 συμβατικών πλοίων για τον Αργοσαρωνικό, μεταφέροντας συνολικά περισσότερους από 7.000 ταξιδιώτες. Οι πληρότητες σε αρκετά δρομολόγια ξεπερνούν ακόμη και το 90%, γεγονός που αποτυπώνει τη μαζική έξοδο των τελευταίων ημερών.
Ομαλή η έξοδος από τις εθνικές οδούς
Αυξημένη είναι η κίνηση και στα διόδια Ελευσίνας, από όπου οι εκδρομείς κατευθύνονται κυρίως προς την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα. Παρά τον μεγάλο αριθμό οχημάτων, η κυκλοφορία εξελίσσεται χωρίς σοβαρά προβλήματα, ενώ μικρές καθυστερήσεις καταγράφονται μετά τα διόδια σε μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., από τις 6 το πρωί της Παρασκευής έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου πέρασαν:
Κίνηση οχημάτων στις εθνικές οδούς
Αθηνών – Κορίνθου: 51.400 οχήματα
Αθηνών – Λαμίας: 38.734 οχήματα
Η Τροχαία παραμένει επί ποδός, ενώ σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, με εξαίρεση τα οχήματα που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα.
Οι τελευταίοι εκδρομείς αναμένεται να αναχωρήσουν μέσα στη διάρκεια της ημέρας, με τις Αρχές να συστήνουν υπομονή και αυξημένη προσοχή στους δρόμους.






















