Αθήνα Καιρός

Θεσσαλονίκη: Δικηγόροι απέκλεισαν το Δικαστικό Μέγαρο – «Δεν θα γίνουμε θεατές της σφαγής μας» [Βίντεο-Εικόνες]

3 λεπτά
Θεσσαλονίκη: Δικηγόροι απέκλεισαν το Δικαστικό Μέγαρο – «Δεν θα γίνουμε θεατές της σφαγής μας» [Βίντεο-Εικόνες]

Σε συμβολικό αποκλεισμό του δικαστικού μεγάρου στην Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι δικηγόροι της πόλης, διεκδικώντας την απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, το νέο νομοσχέδιο αποτελεί θηλιά στον λαιμό για τα ασθενέστερα στρώματα της δικηγορίας, που θα οδηγήσει σταδιακά στον αφανισμό τους.

YouTube thumbnail

Από τις 8 το πρωί, δικηγόροι της πόλης έκλεισαν συμβολικά την μπροστινή είσοδο του δικαστικού μεγάρου, φωνάζοντας ότι το νέο φορολογικό θα «κλείσει» τα γραφεία τους.

«Δε θα γίνουμε θεατές της σφαγής μας! Τώρα αφορολόγητο στα 12.000€, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος», αναγράφεται σε κεντρικό πανό που κρατούν.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Νταφοπολος, μέλος του ΔΣΘ αναφέρει πως «Ο συγκεκριμένος νόμος με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής, δεν κάνει τίποτα από το να μεταφέρει τα βάρη στα ασθενέστερα στρώματα της δικηγορίας, με αποτέλεσμα τον πλήρη εξοβελισμό τους από τη δικηγορία και την επικράτηση των μεγάλων εταιρειών»

Ο συμβολικός αποκλεισμός τελείωσε λίγο πριν τις 9: 

YouTube thumbnail

Τι αποφασίστηκε στη συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου

Κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε η κλιμάκωση των αντιδράσεων και το πλαίσιο των κινητοποιήσεων.

Μεταξύ άλλων και σε ό,τι αφορά τις ποινικές υποθέσεις, οι δικηγόροι της πόλης θα απέχουν από δίκες με κρατούμενους, των οποίων λήγει η 18μηνη προσωρινή κράτηση ακόμη κι από ανακρίσεις (οι διαδικασίες αυτές ήταν εκτός πλαισίου αποχής το προηγούμενο διάστημα).

Αποφασίστηκε, επίσης, συμμετοχή σε συλλαλητήριο τις επόμενες μέρες μαζί με άλλους επαγγελματικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Για την περεταίρω στάση τους, θα λάβουν απόφαση σε νέα Γενική Συνέλευση που ορίστηκε για τις 5/1/2024.

Δείτε τις εικόνες από thesstoday:

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]