Στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας βρίσκεται το ζευγάρι που συνελήφθη μετά τον θάνατο της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος τους.
Ο άνδρας αντιμετωπίζει την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ενώ η σύζυγός του διώκεται για συνέργεια στην υπόθεση.
Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να παρουσιαστούν ενώπιον του ανακριτή και να δώσουν τις απολογίες τους την προσεχή Τρίτη.
Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται να έχει η ιατροδικαστική εξέταση που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, καθώς τα αποτελέσματά της θεωρούνται κρίσιμα για τη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 41χρονη.
Το χρονικό
Άτομο που φέρεται να είδε τη διασώστρια λίγο πριν από το περιστατικό, ανέφερε πως η γυναίκα είχε καλυμμένα το πρόσωπο και τα χέρια της, ενώ κινούνταν με σκυμμένο το κεφάλι.
Παράλληλα, το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί φέρεται να δείχνει την 41χρονη να βρίσκεται για αρκετή ώρα έξω από την κατοικία του ζευγαριού και στη συνέχεια να προσεγγίζει την είσοδο και να χτυπά το κουδούνι.
Στις καταγραφές εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, γυαλιά και γάντια, ενώ σε κοντινό σημείο φέρεται να είχε αφήσει ένα σακίδιο. Μέσα σε αυτό, κατά την αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκαν ένα αεροβόλο όπλο και ένας λοστός.
Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, όταν άνοιξε η πόρτα, η 41χρονη φέρεται να επιτέθηκε στη γυναίκα του σπιτιού, προκαλώντας της τραυματισμό στο χέρι.
Ο 41χρονος, ακούγοντας την αναστάτωση, φέρεται να πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και να τραυμάτισε θανάσιμα τη διασώστρια. Σύμφωνα με την ίδια εκδοχή, ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας εκτοξεύτηκαν αντικείμενα προς το μέρος της, μέχρι τη στιγμή που κατέρρευσε.





















