Αθήνα Καιρός

Σύρος: Απαγορεύονται συγκεντρώσεις στην παραλιακή λόγω άφιξης του «Crown Iris»

2 λεπτά
Σύρος: Απαγορεύονται συγκεντρώσεις στην παραλιακή λόγω άφιξης του «Crown Iris»

Το Λιμεναρχείο Σύρου αποφάσισε την απαγόρευση δημόσιων υπαίθριων συγκεντρώσεων σε συγκεκριμένα σημεία της παραλιακής ζώνης της Ερμούπολης, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, λόγω του προγραμματισμένου κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris».

Το πλοίο μεταφέρει 940 επιβάτες, εκ των οποίων οι 931 είναι Ισραηλινοί υπήκοοι. Η παραμονή του στο λιμάνι της Ερμούπολης έχει προγραμματιστεί από τις 08:00 έως τις 17:00.

Η απόφαση, που εκδόθηκε σήμερα και αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αφορά τις συγκεντρώσεις που έχει προγραμματίσει η «Αντιπολεμική Πρωτοβουλία Σύρου» στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, γνωστό ως «’Αγαλμα της Νίκης».

Παράλληλα, απαγορεύει ενδεχόμενη δημόσια υπαίθρια συνάθροιση πέριξ της πλατείας Κανάρη, επίσης στην παραλιακή ζώνη.

Το Λιμεναρχείο επικαλείται εκτίμηση κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια, την ομαλή κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής και την ασφαλή λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα, αναφέρει ως ενδεχόμενους κινδύνους την εκδήλωση αντιπαραθέσεων ή επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και τουριστών, την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και της πρόσβασης σε χώρους του λιμένα, καθώς και τη δυσχέρανση της επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών.

Σύμφωνα με την απόφαση, ηπιότερα μέτρα δεν κρίνονται επαρκή για την πρόληψη των κινδύνων που περιγράφονται. Η λιμενική αρχή υποστηρίζει ότι η απαγόρευση περιορίζεται στον αναγκαίο χώρο και χρόνο και στηρίζεται στις αρχές της αναγκαιότητας και της αναλογικότητας.

Εναλλακτικοί χώροι για τη συγκέντρωση

Η απαγόρευση δεν αφορά το σύνολο της Ερμούπολης. Στους διοργανωτές υποδεικνύονται ως εναλλακτικοί χώροι η πλατεία Μιαούλη ή το πεζοδρόμιο μπροστά από το κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Για τη δεύτερη επιλογή τίθεται ο όρος να μην καταληφθεί τμήμα του οδοστρώματος ή του παραλιακού κρηπιδώματος. Οι συγκεκριμένοι χώροι κρίνονται από το Λιμεναρχείο κατάλληλοι για τη συγκέντρωση, χωρίς να επηρεάζονται οι λιμενικές εγκαταστάσεις και λειτουργίες.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]