Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνηση τώρα: Έμφραγμα στον Κηφισό λόγω τροχαίου

Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Έγιναν οι πρώτες αυτοψίες – Αναζητούνται τα «μαύρα κουτιά»

2 λεπτά
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Έγιναν οι πρώτες αυτοψίες – Αναζητούνται τα «μαύρα κουτιά»
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα

Ψάθα: Τα «μαύρα κουτιά» των δύο ελικοπτέρων, αν υπήρχε εναέριος συντονισμός, οι «τυφλές γωνίες» των χειριστών, οι καταθέσεις του πληρώματος του δεύτερου ελικοπτέρου, οι επικοινωνίες και οι εντολές των τελευταίων κρίσιμων λεπτών είναι τα πρώτα ζητούμενα των στελεχών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, για τη διερεύνηση των συνθηκών της μοιραίας σύγκρουσης.

Η ιεράρχηση καθορίζεται από τις επισημάνσεις των πραγματογνωμόνων, ενός πιλότου και ενός τεχνικού ελικοπτέρων, που προέβησαν σε αυτοψία, στο σημείο πτώσης του ελικοπτέρου που έχασε τη ζωή του το πλήρωμα, και στο δεύτερο, το οποίο προέβη σε αναγκαστική προσγείωση και στη συνέχεια παραδόθηκε στις φλόγες.

Τα στελέχη του λεγόμενου ελληνικού FBI, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και δύο πραγματογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας προέβησαν σε διαδοχικές αυτοψίες και στα δύο σημεία που βρέθηκαν τα δύο ελικόπτερα, προέβησαν σε φωτογραφήσεις εξαρτημάτων και άλλων στοιχείων. Παράλληλα, θα αποφασίσουν την απομάκρυνση των συντριμμιών πιθανόν με την χρησιμοποίηση ελικοπτέρου Σινούκ.

Τα στελέχη της Αστυνομίας έχουν λάβει τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από δύο κέντρα επικοινωνίας και περιμένουν από ένα ακόμα. Καταθέσεις επίσημες από τους επιζώντες δεν έχουν λάβει, καθώς είναι οιονεί κατηγορούμενοι, ωστόσο σε μία άτυπη συζήτηση με τον Ελληνα συντονιστή, εκείνος τους είπε ότι δεν είδαν το δεύτερο ελικόπτερο, κατάλαβαν ότι κάπου ακούμπησαν, αλλά ότι συγκρούστηκαν με άλλο μέσο, το οποίο επιχειρούσε στο πεδίο, το έμαθαν μόνον μετά την πτώση.

Η οικογένεια του Ελληνα συντονιστή του πρώτου ελικοπτέρου, που έχασε τη ζωή του, θεωρούν ότι κατά τη διάρκεια της εναέριας πυρόσβεσης δόθηκαν λανθασμένες εντολές που συνέβαλαν στην τραγική εξέλιξη.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]