Η ψυχική πίεση των ημερών αποδείχθηκε δυσβάσταχτη για τον ίδιο, ο οποίος, μετά τον τελευταίο αποχαιρετισμό στο κοπάδι του, κατέρρευσε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Γιαννιτσών. Εκεί νοσηλεύεται με συμπτώματα εγκεφαλικού.
Η κόρη του, Δέσποινα, από το Μικρό Μοναστήρι Θεσσαλονίκης, περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που προηγήθηκαν, λέγοντας πως ο πατέρας της ήταν συντετριμμένος από την απώλεια των ζώων του και δεν μπορούσε να διαχειριστεί το βάρος της κατάστασης.
«Ο πατέρας μου είναι στο νοσοκομείο, είχε ένα μικρό εγκεφαλικό, αλλά είναι εντάξει τώρα» είπε αρχικά και συνέχισε:
«Έβλεπε το βίντεο που έχει τραβήξει, έκλαιγε, ξάπλωσε λίγο να κοιμηθεί και εκεί που κοιμόταν με φώναξε η μητέρα μου έντρομη. Ηταν με γουρλωμένα τα μάτια, τρομαγμένος. Μου φώναζε η μητέρα μου ”ο μπαμπάς παθαίνει εγκεφαλικό”. Και σηκωθήκαμε γρήγορα, πήγαμε στο νοσοκομείο στα Γιαννιτσά. Εκεί ο μπαμπάς είπε ότι ήταν ήδη λίγο καλύτερα. Η αδερφή μου η νοσηλεύτρια είναι εκεί μαζί του, οπότε είναι καλά».
Σχετικά με τα πρόβατα, λέει πως «το δικό μας κοπάδι είναι το τελευταίο στο Νομό Θεσσαλονίκης που βρέθηκε θετικό και δεν έχει θανατωθεί ακόμα. Και κρατάει ανοιχτό το φάκελο της Κεντρικής Μακεδονίας. Οπότε σε περίπτωση που δεν θανατωθούν τα πρόβατά μας δεν μπορεί να προχωρήσει η εξέλιξη με τους υπόλοιπους κτηνοτρόφους ώστε να αποζημιωθούν. Τα δικά μας τα πρόβατα έχουν περάσει δύο μήνες που νόσησαν. Πλέον είναι όλα υγιή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Χάσαμε αρκετά, αλλά τα υπόλοιπα είναι εντάξει. Αρνούνται να πάρουν νέο δείγμα, δεν ξέρω γιατί».
Είπε επίσης πως κτηνοτρόφοι ακόμα και από το Κιλκίς έκαναν καταγγελίες για τα πρόβατα του πατέρα της που δεν έχουν θανατωθεί ακόμα. «Ενοχλούμε μέχρι και το Κιλκίς» ανέφερε.
Δείτε βίντεο:
Η απόφαση για τη θανάτωση των 450 προβάτων επιβλήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες λόγω κρούσματος ευλογιάς στα αιγοπρόβατα, μέτρο που σήμανε την οριστική απώλεια της ιστορικής φυλής Ρουμλουκιού.
«Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά μας ένα-ένα μπροστά μας», έλεγε ο Θεολόγος, περιγράφοντας την οδύνη του. Η οικογένειά του είχε τονίσει πως τα παιδιά μεγάλωσαν δίπλα στο κοπάδι, φροντίζοντας τα νεογέννητα αρνιά με μπιμπερό και αντιμετωπίζοντάς τα ως μέλη της οικογένειας.

![Ευλογιά των προβάτων: Λύγισε ο κτηνοτρόφος – Αποχαιρέτησε τα 450 πρόβατά του με λυγμούς [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/12/ktinotrofos-150x150.jpg)