Η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε απορρίμματα, ξηρά χόρτα, παλέτες και πλαστικά, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε στο εσωτερικό της επιχείρησης.
Για τη φωτιά εστάλη στις 16:13 μήνυμα από το 112 το οποίο εφιστούσε την προσοχή στους καπνούς και καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικό χώρο με κλειστά παράθυρα.
Στο σημείο επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχει κινητοποιηθεί ένα ελικόπτερο. Στην κατάσβεση συνδράμουν μηχάνημα έργου του Δήμου Δέλτα και υδροφόρες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Λόγω των πυκνών καπνών, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 15:00 σε αύλειο χώρο βιοτεχνίας, όπου υπήρχαν απορρίμματα, ξερά χόρτα, παλέτες και πλαστικά. Οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα και πέρασαν στο εσωτερικό της επιχείρησης.


Για την κατάσβεση επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης μηχάνημα έργου του Δήμου Δέλτα και υδροφόρες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη της πυρκαγιάς μέσω drone που παρέχει εικόνα από οπτική και θερμική κάμερα, διευκολύνοντας τον συντονισμό των δυνάμεων.

Στο σημείο έχει μεταβεί και το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Θεσσαλονίκης, το οποίο θα διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση κατάσβεσης.
Ειδήσεις Σήμερα
- Ολυμπιακός και Superbet εγκαινίασαν τη νέα τους συνεργασία μέχρι το 2032
- Ιτούδης για Ομπράντοβιτς: «Η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό είναι κέρδος για όλους»
- Κίνηση τώρα: Τροχαίο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος – Μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς Πειραιά [ΧΑΡΤΗΣ]
- Καταδίωξη στο Άργος: Η μητέρα του 20χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικούς αποκάλυψε πως το παιδί της είναι αυτιστικό

