Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκρός εντοπίστηκε γνωστός ποινικολόγος στο κέντρο της Αθήνας

Σαρωτικοί έλεγχοι σε Φυλή και Αχαρνές: 12 συλλήψεις για ρευματοκλοπές και σοβαρές παραβάσεις ΚΟΚ

3 λεπτά
Σαρωτικοί έλεγχοι σε Φυλή και Αχαρνές: 12 συλλήψεις για ρευματοκλοπές και σοβαρές παραβάσεις ΚΟΚ

Σε μια συντονισμένη επιχείρηση σε Φυλή και Αχαρνές τη Δευτέρα και την Τρίτη (09-10 Φεβρουαρίου 2026), οι αρχές προχώρησαν σε 12 συλλήψεις για ρευματοκλοπές και παραβάσεις τουΚώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, συνολικά καταγράφηκαν 20 παραβάσεις του ΚΟΚ, ενώ οι 12 συλληφθέντες κατηγορούνται για σειρά σοβαρών αδικημάτων, όπως παράνομη σύνδεση ρεύματος, παραβίαση του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα, οδήγηση χωρίς άδεια, χρήση κινητού κατά την οδήγηση και μη χρήση κράνους.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε κατοικημένες περιοχές της Φυλής και των Αχαρνών, με τη συνδρομή συνεργείου του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο αποξήλωσε καλώδια συνολικού μήκους 520 μέτρων που είχαν τοποθετηθεί παράνομα για ρευματοκλοπές.

Οι έλεγχοι αυτοί αποτελούν μέρος των συνεχών προσπαθειών των αρχών για την πάταξη της παραβατικότητας και την προστασία της ασφάλειας των πολιτών.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στις 9 και 10-2-2026, ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς της Φυλής και των Αχαρνών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε., της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Τροχαίας Αττικής, αστυνομικού σκύλου και μη στελεχωμένου αεροσκάφους (drone).

Σκοπός της ευρείας κλίμακας επιχείρησης ήταν η πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής παράνομης δραστηριότητας που έχει καταγραφεί στις εν λόγω περιοχές.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα για -κατά περίπτωση- κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, ενώ βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, χρήση κινητού τηλεφώνου, μη χρήση κράνους κ.α.

Τέλος, από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, διενεργήθηκαν αποξηλώσεις καλωδίων μήκους 520 μέτρων που χρησιμοποιούνταν για ρευματοκλοπές.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

YouTube thumbnail
Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]