Δύο συλλήψεις πραγματοποίησαν τα Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος για πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Πέμπτη (6/8) στη Σκύρο και τη Λακωνία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, και στις δύο περιπτώσεις οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Συνελήφθη 63χρονη στη Σκύρο
Στη Σκύρο συνελήφθη 63χρονη, καθώς η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:32 φέρεται να προκλήθηκε από γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία χρησιμοποιούνταν για την ηλεκτροδότηση αποθηκευτικού χώρου που λειτουργούσε ως κουζίνα. Το Α.Κ.Α.Ε.Ε. Χαλκίδας μετέβη στο νησί για τον σχηματισμό της σχετικής δικογραφίας, ενώ η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη.
Σύλληψη 71χρονου στη Λακωνία
Στη Λακωνία συνελήφθη 71χρονος για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:40 στην Τοπική Κοινότητα Αγίας Ειρήνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η φωτιά προκλήθηκε από χρήση ψησταριάς σε οικοπεδικό χώρο και έκαψε περίπου 100 τετραγωνικά μέτρα ξερών χόρτων. Στον 71χρονο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.600 ευρώ.
Τα στοιχεία της Δ.Α.Ε.Ε.
Όπως επισημαίνει η Δ.Α.Ε.Ε., από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 6 Αυγούστου 2026 έχουν επιβληθεί 675 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 1.035.253,24 ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 271 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Από αυτές, οι 242 συλλήψεις (89,3%) αφορούν πυρκαγιές που αποδίδονται σε αμέλεια και οι 29 (10,7%) σε πρόθεση. Το Πυροσβεστικό Σώμα υπενθυμίζει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πυρκαγιών εξακολουθεί να οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια και καλεί τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα πυρασφάλειας, αποφεύγοντας εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν σπινθήρες ή ανάφλεξη.


















