Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά τώρα στην Κέρκυρα – Στο σημείο οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Πρωτόγνωρο περιστατικό στην Κατερίνη: Γονείς μαθητή χτύπησαν καθηγητή και του έκαναν μήνυση

5 λεπτά
Πρωτόγνωρο περιστατικό στην Κατερίνη: Γονείς μαθητή χτύπησαν καθηγητή και του έκαναν μήνυση

Κατερίνη: Ένα ομολογουμένως περίεργο περιστατικό με θύμα έναν εκπαιδευτικό σημειώθηκε πριν δύο εβδομάδες στο Γυμνάσιο Περίστασης Κατερίνης, όπου γονείς και συγγενείς ενός μαθητή προπηλάκισαν καθηγητή πληροφορικής και του άσκησαν σωματική βία, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε μήνυση εναντίον του.

Το χρονικό της υπόθεσης στην Κατερίνη

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα  ThessToday.gr, το περιστατικό σημειώθηκε πριν από 15 ημέρες στο Γυμνάσιο Περίστασης. Ο Ρομά μαθητής, μάλωνε με έναν συμμαθητή του εντός της τάξης για προσωπικές τους διαφορές και πιάστηκαν στα χέρια. Τον διαπληκτισμό αντιλήφθηκε ο καθηγητής, ο οποίος έσπευσε να χωρίσει τα δύο παιδιά. Ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο καθηγητής προσπάθησε να τους σταματήσει, κρατώντας τον Ρομά μαθητή, ωστόσο ο άλλος μαθητής βρήκε την ευκαιρία και χτύπησε τον συμμαθητή του στο πρόσωπο.

Αργότερα οι γονείς και οι συγγενείς του Ρομά έφτασαν στο σχολείο, απείλησαν τον καθηγητή, τον προπηλάκισαν και προχώρησαν σε χειροδικία. Ο δε άτυχος καθηγητής χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Γ.Ν. Κατερίνης.

Ακολούθως, οι γονείς στην Κατερίνη καταλογίζοντας ευθύνες στον εκπαιδευτικό για ό,τι συνέβη με το γιο τους, προχώρησαν σε μήνυση. Το περιστατικό οδήγησε τους συναδέλφους του στο Γυμνάσιο Περίστασης να εκδώσουν ανακοίνωση, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον καθηγητή, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Πιερίας. Συνάδελφός του μάλιστα, έκανε λόγο στο ThessToday για έναν καθηγητή ήπιων τόνων, ο οποίος δε θα προχωρούσε σε πράξη ρατσιστικού χαρακτήρα.

ΕΛΜΕ Πιερίας: «Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον εκπαιδευτικό»

Όπως αναφέρει στο ThessToday.gr ο Μιχάλης Δελής από την ΕΛΜΕ Πιερίας, πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό, όπου οι γονείς επιτέθηκαν απρόκλητα στον καθηγητή, τονίζοντας τη θέση των εκπαιδευτικών σύμφωνα με την οποία τέτοιες πράξεις δε μπορεί να συμβαίνουν στις σχολικές κοινότητες. «Είναι ένα θέμα στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε για να δούμε γιατί οι έφηβοι μαθητές έχουν αντιπαραθέσεις και οι γονείς αντί να βρουν λύσεις και να βοηθήσουν τα παιδιά τους με διάλογο, επιλέγουν να οξύνουν τα πράγματα και να ασκήσουν βία πάνω σε εκπαιδευτικούς. Δεν είχαμε περιστατικά βίας στην Πιερία και ελπίζω να μην έχουμε συνέχεια».

Ο κ. Δελής υπογράμμισε ότι η κατάσταση στο γυμνάσιο είναι ήρεμη έκτοτε και πως ο καθηγητής συνεχίζει τη δουλειά του. Όπως επισημαίνει: «Οι εκπαιδευτικοί είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των κρίσεων στα νέα παιδιά. Μετά από τον εγκλεισμό δύο χρόνων, οι μαθητές μένοντας μακριά από το σχολείο και την κοινωνικοποίηση, έχουν κι αυτοί προβλήματα. Κατανοούμε τα φαινόμενα και τα βάζουμε στη σωστή διάσταση. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον εκπαιδευτικό και τους εκπαιδευτικούς και πάμε παρακάτω».

Ειδήσεις σήμερα

Έγγραφα ντοκουμέντο από τον «Ε.Τ.»: Ο ΟΣΕ είχε αγνοήσει προειδοποιήσεις για «ακατάλληλους» σταθμάρχες

Κατώτατος μισθός-Χατζηδάκης: Δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ

Όσκαρ 2023: To στρας και το γυμνό κυριάρχησαν – Οι αποκαλυπτικές εμφανίσεις

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]