Αθήνα Καιρός

Πιέρια Όρη: Τραυματίστηκε εθελοντής πυροσβέστης – Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά

3 λεπτά
UPD: 16:38 | 02/04/2024
Πιέρια Όρη: Τραυματίστηκε εθελοντής πυροσβέστης – Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά

Για τρίτη συνεχομένη ημέρα η φωτιά στα Πιέρια Όρη με την μάχη της πυρόσβεσης να δίνεται σε δύσβατη περιοχή και σε υψόμετρο 1.700 μέτρων.

Στη μάχη έχουν ριχτεί εθελοντές από το χωριό Ρητίνη στα Πιέρια Όρη και υλοτόμοι από τα γύρω χωριά., ενώ όσον αφορά τις πυροσβεστικές δυνάμεις, επιχειρούν, 150 πυροσβέστες, 9 πεζοπόρα τμήματα, με 36 οχήματα και από αέρος τρία ελικόπτερα με δύο καναντέρ.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής η εικόνα με την φωτιά είναι καλύτερη αυτή την ώρα, σε σχέση με τις πρωινές ώρες.

Πιέρια Όρη: Τραυματισμός εθελοντή πυροσβέστη

Ένας εθελοντής δασοπυροσβέστης τραυματίστηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τ. Φακαλή πριν λίγη ώρα όταν επιχειρούσε στη φωτιά που μαίνεται για τρίτη ημέρα στα Πιέρια Όρη.

Ο εθελοντής που προσπαθούσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να κόψει κορμούς δέντρου με αλυσοπρίονο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Στο βουνό έσπευσαν για βοήθεια εκατοντάδες εθελοντές που συνδράμουν τους άνδρες της Πυροσβεστικής. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (31/3) στην περιοχή Σαρακατσάνα και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το δύσβατο της περιοχής αλλά και το μεγάλο υψόμετρο, δεδομένου ότι οι φλόγες καίνε σε υψόμετρο άνω των 1.800 μέτρων, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τον δασάρχη Πιερίας Πέτρο Παπαπέτρου, που μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ«η πυρκαγιά είναι επί το πλείστον έρπουσα, που σημαίνει ότι είναι κάτω από τα δέντρα και καίει την παρεδάφια βλάστηση. Η φωτιά σε λίγα σημεία μετατράπηκε σε επικόρυφη, δηλαδή να καίει τις κορυφές δέντρων. Ακόμα όμως και σε αυτές τις λίγες περιπτώσεις η φωτιά επεκτάθηκε μόνο στα κωνοφόρα λόγω του ότι είναι πιο εύφλεκτα, ενώ τα πλατύφυλλα δεν υπέστησαν καμία ζημιά».

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]