Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Παπάφη 150, όπου δημότης πέταξε στο πεζοδρόμιο σχεδόν όλο το νοικοκυριό του (!), προκαλώντας αισθητική και λειτουργική υποβάθμιση της περιοχής.
Όπως επισημαίνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να συνεχιστούν, καθώς αποτελούν ευθεία προσβολή της δημόσιας εικόνας της πόλης. Ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η «βαρβαρότητα» της ανεξέλεγκτης ρίψης ογκωδών πρέπει να σταματήσει, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για πρακτικές που δεν τιμούν καμία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Με βάση τη νέα νομοθεσία για τα ογκώδη, οι παραβάτες όχι μόνο αντιμετωπίζουν βαρύτατα πρόστιμα, αλλά και τις συνέπειες του Αυτοφώρου, καθώς αναζητούνται από την Ελληνική Αστυνομία.

Ο δήμος καλεί τους πολίτες να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες καθαριότητας, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αποκομιδή ογκωδών και αποφεύγοντας ενέργειες που υποβαθμίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων και την εικόνα της Θεσσαλονίκης.
Η Δημοτική Αρχή διαμηνύει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε φαινόμενα αυθαιρεσίας. «Η Θεσσαλονίκη αξίζει μια καθαρή και πολιτισμένη εικόνα», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.
Ειδήσεις Σήμερα
- Άγιος Στέφανος: 38χρονος τραυματίστηκε από πυροβολισμό – Κατήγγειλε τον πρώην της συντρόφου του
- Μαρίσσα Λαιμού: Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου της – Πέθανε από σήψη μετά από τσίμπημα εντόμου – «Την άφησαν να πεθάνει» λέει η οικογένεια
- Βασίλης Μπισμπίκης: Πρόστιμο 1.200 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 1 μήνα – Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά το τροχαίο
- Οταν βρέχει το φθινόπωρο ή πώς να προβλέψεις το απρόβλεπτο