Σύμφωνα με τον σύντροφο της Ελληνίδας αεροσυνοδού, η άτυχη 42χρονη προσελήφθη από την αεροπορική εταιρεία του λίαρ τζετ μόλις λίγες ώρες πριν από τη μοιραία πτήση που κατέπεσε κοντά στην Άγκυρα.
«Ετοιμάσαμε μαζί την τελευταία της βαλίτσα, δεν γύρισε ποτέ», είπε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την Παρασκευή (26.12.2025), δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, ο σύντροφος της 42χρονης.
Με το που απάντησε στην αγγελία της αεροπορικής εταιρείας για τη θέση της αεροσυνοδού, η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή της Μαρίας Παππά είχε πλέον αρχίσει.
Φτάνει στις 23 Δεκεμβρίου στην Άγκυρα, όπως της ζήτησαν, μπαίνει στο λίαρ τζετ με τον Λίβυο αντιστράτηγο και λίγη ώρα αργότερα έγινε η συντριβή του Falcon.
«Η Μαρία δεν γνώριζε ότι στη μοιραία πτήση από την Άγκυρα για την Τρίπολη θα επέβαινε η στρατιωτική ηγεσία της κυβέρνησης της Ανατολικής Λιβύης. Ακόμη και να γνώριζε ποιος θα επέβαινε στο τζετ δεν θα φοβόταν», λέει ο σύντροφός της που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε μαζί της.
Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:
![Συντριβή αεροσκάφους στην Τουρκία: Στη Γαλλία το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Falcon – Πώς ο πιλότος κατάφερε να σώσει ένα ολόκληρο χωριό [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/12/falcon-50-150x150.jpg)
![Μαρία Παππά: Θρήνος για την Ελληνίδα αεροσυνοδό που σκοτώθηκε στη συντριβή του Falcon 50 – Τα μηνύματα των συναδέλφων της [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/12/maria-pappa-1-150x150.jpg)