Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος είχε φτάσει στα Χανιά στις 18 Ιουνίου και διέμεινε σε ξενοδοχείο που είχε θέα στο λιμάνι της Σούδας. Επίσης, είχε κλείσει το δωμάτιο για ένα μήνα, ενώ οι μοναδικές φορές που βγήκε από το δωμάτιό του ήταν για να πάρει είδη πρώτης ανάγκης.
Παράλληλα, αφότου συνελήφθη, οι έρευνες της ΕΥΠ μέσα στο δωμάτιό του απέδωσαν και πιο συγκεκριμένα βρέθηκε μία κάρτα μνήμης, ένα κινητό τηλέφωνο και μία φωτογραφική μνήμη, η οποία είχε μέσα πάνω από 5.000 φωτογραφίες από την είσοδο και έξοδο του λιμανιού της Σούδας, από το δωμάτιό του.
Ταυτόχρονα, στον ηλεκτρικό του υπολογιστή, βρέθηκε ειδικό λογισμικό κρυπτογράφησης μέσα από το οποίο έστελνε τις φωτογραφίες, με τις Αρχές να αναζητούν τον παραλήπτη.
Να σημειωθεί, κατά τις ίδιες πληροφορίες ότι ο 26χρονος δεν είναι συνεργάσιμος με την Αστυνομία και έχει ζητήσει δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει.
Ακόμη, σήμερα, Δευτέρα (23/6) αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελίας, με τη δικογραφία να είναι για την κατηγορία της κατασκοπείας.
Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, όπως λένε πηγές τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και της ΕΥΠ και εντάσσεται στο πλαίσιο των διευρυμένων μέτρων ασφαλείας μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα μετά το χτύπημα των Αμερικανών τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Τέλος, αποτελεί κοινό μυστικό άλλωστε ότι η Σούδα είναι μία από τις πιο ισχυρές αεροναυτικές βάσεις του αμερικανικού στρατού στην Μεσόγειο και είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει και στόχο εξτρεμιστικών ενεργειών, εάν και εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο.
Ειδήσεις Σήμερα
- Δολοφονία επιχειρηματία στη Λαμία: Πατέρας 3 παιδιών ο 59χρονος – Πού έκρυψαν τη σορό του [Εικόνες-Βίντεο]
- Ελεγκτικό Συνέδριο: Το 50% των καταστημάτων που βγάζουν έξω τραπεζοκαθίσματα δεν έχει άδεια από τους Δήμους
- Κρήτη: Θύμα απάτης ηλικιωμένος – Εγκατέστησε εφαρμογή στον υπολογιστή του και έχασε 21.000€

