Αθήνα Καιρός

Κακοκαιρία Daniel: Σοκαριστικές εικόνες από φάρμες στη Λάρισα – Χιλιάδες σοροί ζώων επιπλέουν στα λασπόνερα [εικόνες-βίντεο]

5 λεπτά
Κακοκαιρία Daniel: Σοκαριστικές εικόνες από φάρμες στη Λάρισα – Χιλιάδες σοροί ζώων επιπλέουν στα λασπόνερα [εικόνες-βίντεο]

Κακοκαιρία Daniel: Την άμεση περισυλλογή των νεκρών ζώων από το θεσσαλικό κάμπο τόνισε επιτακτικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκείνο που τονίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη στο συντονιστικό της Λάρισας, όπου έδωσε το «παρών», είναι ότι ιδιαίτερα μεγάλο βάρος δίνεται στη συλλογή των νεκρών ζώων, η οποία πραγματοποιείται με βάση όλες τις υγειονομικές διατάξεις.

Μέχρι το πρωί της Τετάρτης (13/9) στις 09:00, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΑ έχουν δηλωθεί 49.050 αιγοπρόβατα, 19.295 χοίροι, 4.186 βοοειδή και 40.330 πτηνά. Μέχρι στιγμή έχει γίνει διαχείριση (υγειονομική ταφή ή καύση) για 21.906 αιγοπρόβατα, 6.800 χοιρινά, 20 βοοειδή και 23.300 πτηνά.

Κακοκαιρία Daniel: Απέραντο νεκροταφείο ο θεσσαλικός κάμπος

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες με τα νεκρά ζώα να κείτονται, είτε στοιβαγμένα, είτε να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με ζωντανά, στον θεσσαλικό κάμπο.

Οι σοροί τους αποτελούν υγειονομικές βόμβες, με τους ειδικούς να τονίζουν πως πρέπει η μετακίνηση και η ταφή τους να γίνουν από ειδικούς και όχι από πολίτες καθώς πρέπει να τηρηθούν μέτρα ασφαλείας.

Ωστόσο, όσο περνάνε οι μέρες, σε πολλές περιοχές, δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια.

Βίντεο της Golden Movies καταγράφει σοκαριστικές εικόνες από φάρμες στη Λάρισα, με νεκρά ζώα να βρίσκονται ανάμεσα σε άλλα που παραμένουν ζωντανά.

YouTube thumbnail

Πολλά από αυτά ωστόσο δεν έχουν καθαρό νερό και τροφή για να επιβιώσουν.

Όπως έχουν επισημάνει ειδικοί, το κύριο θέμα με τα νεκρά ζώα που κείτονται είναι τα βακτήρια που μεταφέρονται στο νερό τα οποία προκαλούν ασθένειες στους ανθρώπους.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Κακοκαιρία Daniel: Οι ασθένειες που μπορεί να εμφανιστούν

«Η επαφή με νεκρά ζώα εγκυμονεί κινδύνους. Δεν θα πρέπει ούτε τα κατοικίδια να αφήνουν οι άνθρωποι να τσαλαβουτούν στις λάσπες από την πλημμύρα ή να έρχονται σε επαφή με νεκρά ζώα», είχε δηλώσει στο Open , η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Μετά από πλημμύρες, οι πιθανότεροι κίνδυνοι για την υγεία του πληθυσμού περιλαμβάνουν τις γαστρεντερίτιδες ιογενούς, βακτηριακής και παρασιτικής αιτιολογίας (norovirus, rotavirus, Cryptosporidium κ.ά.), ηπατίτιδα Α, νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος (Covid-19, λεγεωνέλλα κ.ά), καθώς και τα νοσήματα που μεταδίδονται μέσω διαβιβαστών και μέσω τρωκτικών ή άλλων ζώων (λεπτοσπείρωση, ιός Δυτικού Νείλου, ελονοσία κ.ά).

Ειδήσεις σήμερα

Γυναικοκτονία στην Καλαμαριά: Προσωρινά στους γονείς της 42χρονης η κηδεμονία – Τι ανακοίνωσε ο Εισαγγελέας

Λούτσα: Αυτοί είναι οι έξι που δολοφονήθηκαν πριν προλάβουν να το σκάσουν – Τους ειδοποίησαν με SMS να εγκαταλείψουν το κρησφύγετό τους [βίντεο]

ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρές αντιδράσεις για το σόου Κασσελάκη στη Μακρόνησο – Τι είπε ο Αποστολάκης για την… καταδρομική

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]