Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου σε Σκιάθο και Νότιο Πήλιο, με τις καταρρακτώδεις βροχές να μετατρέπουν δρόμους σε χειμάρρους, να προκαλούν κατολισθήσεις και να οδηγούν στον αποκλεισμό περιοχών.
Στη Σκιάθο έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού. Για λόγους ασφαλείας, ο περιφερειακός και τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου παραμένουν κλειστά, ενώ οι κάτοικοι καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Με απόφαση της Αστυνομίας, από τις 13:30 σήμερα, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο Σκιάθου-Κουκουναριών, από την περιοχή Ακρόπολη έως τις Κουκουναριές. Η απαγόρευση περιλαμβάνει, επίσης, τις περιοχές Βασιλιάς, Αχλαδιές, Αγία Παρασκευή και Τρούλος, καθώς και τις κάθετες οδούς που συνδέονται με το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τοπικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ όσων έχουν αποκλειστεί στο χωριό βρίσκεται και ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός. Μιλώντας στα «Γεγονότα News», ο δήμαρχος περιέγραψε την κατάσταση ως εξαιρετικά σοβαρή, εκτιμώντας μάλιστα ότι είναι χειρότερη από εκείνη που είχε αντιμετωπίσει η περιοχή κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.
Όπως ανέφερε, μεγάλα τμήματα του οικισμού έχουν πλημμυρίσει, ενώ απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται σε διώροφα ή τριώροφα σπίτια να αναζητήσουν προστασία στους υψηλότερους ορόφους.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία διατηρεί σε ισχύ κόκκινη προειδοποίηση για Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Δωδεκάνησα, καθώς οι ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν έως αργά τη νύχτα.
Κακοκαιρία: Κόκκινη προειδοποίηση της ΕΜΥ για τέσσερις περιοχές
Με τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα να βρίσκονται σε εξέλιξη, η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με αριθμό 8/2026, το οποίο είχε εκδοθεί τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που ενδέχεται να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις, αναμένονται σε μεγάλο μέρος της ανατολικής Ελλάδας.
Στο υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης βρίσκονται:
Θεσσαλία: Κυρίως οι περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας και Λάρισας, όπου τα έντονα φαινόμενα προβλέπεται να διατηρηθούν έως αργά τη νύχτα.
Σποράδες: Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τις βραδινές ώρες.
Εύβοια: Προβλέπονται κατά τόπους έντονα φαινόμενα, με την κόκκινη προειδοποίηση να παραμένει σε ισχύ έως αργά τη νύχτα.
Δωδεκάνησα: Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης επικίνδυνων φαινομένων.
Η επικαιροποίηση του δελτίου πραγματοποιήθηκε με βάση τα τελευταία διαθέσιμα μετεωρολογικά δεδομένα.
Πορτοκαλί προειδοποίηση σε ανατολικό Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα
Εκτός από τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο», ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται και σε άλλα τμήματα της χώρας.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ισχύει πορτοκαλί προειδοποίηση, καθώς οι καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν έως αργά το βράδυ της Τετάρτης.
Αντίστοιχη προειδοποίηση έχει εκδοθεί και για την ανατολική Στερεά Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στη Φωκίδα, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.
Στις συγκεκριμένες περιοχές, οι βροχές και οι καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλώνονται κατά διαστήματα, με πιθανότητα να παρουσιάσουν σημαντική ένταση έως αργά τη νύχτα.






















