Αθήνα Καιρός

Κακοκαιρία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σκιάθο – Συναγερμός και στη Μαγνησία

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Κακοκαιρία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σκιάθο – Συναγερμός και στη Μαγνησία
AI Takeways
  • Σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα σε Σκιάθο και Νότιο Πήλιο, δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, κατολισθήσεις και αποκλεισμοί.
  • Στον Πλατανιά υπερχείλισε ρέμα, αποκόπηκε τμήμα οικισμού, ο Μιχάλης Μιτζικός ανάμεσα στους αποκλεισμένους, μήνυμα 112 να ανέβουν σε υψηλότερους ορόφους.
  • Κλειστός ο δρόμος από Σκιάθο προς Κουκουναριές λόγω κατολισθήσεων και εκτεταμένων πλημμυρικών φαινομένων.
  • Η ΕΜΥ διατηρεί κόκκινη προειδοποίηση για Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Δωδεκάνησα, με έντονες καταιγίδες έως αργά τη νύχτα.
*AI generated

Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου σε Σκιάθο και Νότιο Πήλιο, με τις καταρρακτώδεις βροχές να μετατρέπουν δρόμους σε χειμάρρους, να προκαλούν κατολισθήσεις και να οδηγούν στον αποκλεισμό περιοχών.

Στη Σκιάθο έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού. Για λόγους ασφαλείας, ο περιφερειακός και τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου παραμένουν κλειστά, ενώ οι κάτοικοι καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Με απόφαση της Αστυνομίας, από τις 13:30 σήμερα, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο Σκιάθου-Κουκουναριών, από την περιοχή Ακρόπολη έως τις Κουκουναριές. Η απαγόρευση περιλαμβάνει, επίσης, τις περιοχές Βασιλιάς, Αχλαδιές, Αγία Παρασκευή και Τρούλος, καθώς και τις κάθετες οδούς που συνδέονται με το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο.

YouTube thumbnail
Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στον Πλατανιά Μαγνησίας, όπου χείμαρρος υπερχείλισε, με αποτέλεσμα να διακοπεί η πρόσβαση σε τμήμα του οικισμού. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε το 112, καλώντας τους κατοίκους να μετακινηθούν σε υψηλότερους ορόφους κτιρίων για να προστατευθούν από τα ορμητικά νερά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τοπικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ όσων έχουν αποκλειστεί στο χωριό βρίσκεται και ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός. Μιλώντας στα «Γεγονότα News», ο δήμαρχος περιέγραψε την κατάσταση ως εξαιρετικά σοβαρή, εκτιμώντας μάλιστα ότι είναι χειρότερη από εκείνη που είχε αντιμετωπίσει η περιοχή κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Όπως ανέφερε, μεγάλα τμήματα του οικισμού έχουν πλημμυρίσει, ενώ απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται σε διώροφα ή τριώροφα σπίτια να αναζητήσουν προστασία στους υψηλότερους ορόφους.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία διατηρεί σε ισχύ κόκκινη προειδοποίηση για Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Δωδεκάνησα, καθώς οι ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν έως αργά τη νύχτα.

Κακοκαιρία: Κόκκινη προειδοποίηση της ΕΜΥ για τέσσερις περιοχές

Με τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα να βρίσκονται σε εξέλιξη, η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με αριθμό 8/2026, το οποίο είχε εκδοθεί τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που ενδέχεται να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις, αναμένονται σε μεγάλο μέρος της ανατολικής Ελλάδας.

Στο υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης βρίσκονται:

Θεσσαλία: Κυρίως οι περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας και Λάρισας, όπου τα έντονα φαινόμενα προβλέπεται να διατηρηθούν έως αργά τη νύχτα.

Σποράδες: Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τις βραδινές ώρες.

Εύβοια: Προβλέπονται κατά τόπους έντονα φαινόμενα, με την κόκκινη προειδοποίηση να παραμένει σε ισχύ έως αργά τη νύχτα.

Δωδεκάνησα: Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης επικίνδυνων φαινομένων.

Η επικαιροποίηση του δελτίου πραγματοποιήθηκε με βάση τα τελευταία διαθέσιμα μετεωρολογικά δεδομένα.

Πορτοκαλί προειδοποίηση σε ανατολικό Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα

Εκτός από τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο», ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται και σε άλλα τμήματα της χώρας.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ισχύει πορτοκαλί προειδοποίηση, καθώς οι καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν έως αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Αντίστοιχη προειδοποίηση έχει εκδοθεί και για την ανατολική Στερεά Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στη Φωκίδα, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Στις συγκεκριμένες περιοχές, οι βροχές και οι καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλώνονται κατά διαστήματα, με πιθανότητα να παρουσιάσουν σημαντική ένταση έως αργά τη νύχτα.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]