Ο κ. Κολυδάς τονίζει ότι τα προγνωστικά δεδομένα δείχνουν ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας επισπεύδει την άφιξή του από τα δυτικά και θα επηρεάσει τη χώρα μας, μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης (2 και 3/12). Η ατμοσφαιρική διαταραχή αναμένεται να κινηθεί γρήγορα προς την ενδοχώρα, φέρνοντας επιδείνωση με βροχές και ενίσχυση των ανέμων.
Το σκηνικό του καιρού αναμένεται χειμωνιάτικο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από τα μέσα της εβδομάδας και ιδιαίτερα προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου, οι βροχοπτώσεις θα αυξηθούν αισθητά, επηρεάζοντας πολλές περιοχές. Τα φαινόμενα ενδέχεται κατά τόπους να είναι έντονα, ενώ δεν αποκλείεται και η εμφάνιση χιονοπτώσεων σε ορεινές ζώνες. Οι προγνώσεις συμφωνούν πως το επόμενο διάστημα αναμένεται άστατος καιρός με αρκετές βροχές, δείχνοντας ότι η χώρα μπαίνει πλέον σε σε πλήρως χειμερινή τροχιά.
Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 01-12-2025
Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, θα αυξηθούν. Ασθενείς τοπικές βροχές στα ορεινά της Κρήτης.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και το πρωί στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς, στα δυτικά και τα κεντρικά ηπειρωτικά τους 16 με 18, τοπικά στα νότια ηπειρωτικά τους 19 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 21 βαθμούς.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 02-12-2025
Λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές στα δυτικά, όπου στο Ιόνιο από το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 03-12-2025
Αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά και τα νότια θα ενταθούν.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04-12-2025
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικώς στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

![Καιρός: Βροχές για σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας – Δείτε ποιες θα επηρεαστούν [Βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/04/kairos-kakokairia-attiki-150x150.jpg)