Το κορίτσι μετά το τροχαίο μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ και κρίθηκε αναγκαίο να χειρουργηθεί λόγω του τραύματος που είχε. Μετά την ολοκλήρωση του χειρουργείου, το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα για αξονική τομογραφία, προκειμένου οι γιατροί να εκτιμήσουν τη λειτουργική κατάσταση του εγκεφάλου.
Σύμφωνα με το ekriti, θα εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του νοσοκομείου, όπου θα συνεχιστεί η στενή παρακολούθηση, όπως δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης. Η κατάστασή του παραμένει εξαιρετικά σοβαρή, με τους γιατρούς να βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή, καθώς κάθε εξέλιξη θεωρείται κρίσιμη.
Το τροχαίο
Το τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί, όταν δύο οχήματα συγκρούστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Στο ένα αυτοκίνητο επέβαινε το κορίτσι μαζί με τον πατέρα του, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν και απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική.
Και οι δύο μεταφέρθηκαν αρχικά σε δομές υγείας της περιοχής, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στο Ηράκλειο.
Ο 46χρονος πατέρας έχει επίσης τραυματιστεί σοβαρά, ενώ τα αίτια του τροχαίου διερευνώνται.