Σοβαρά τραυματίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 43χρονος πυροσβέστης καθώς έπεσε από ύψος 6 μέτρων, όταν με 6 άλλους αναρριχητές, διέσχιζε το μεγάλο φαράγγι στο βόρειο τμήμα της κοινότητας Ρίζας Ιεράπετρας, μεταξύ Καρυδίου και Λαπάθου, σε μια από τις τακτικές αποδράσεις που συνήθιζε να κάνει.
Ένα στιγμιαίο λάθος ήταν αρκετό για να βρεθεί στο κενό ο 43χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά είχε τις αισθήσεις του μέχρι να μεταφερθεί στο σημείο όπου περίμενε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι φίλοι του κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για να οργανωθεί άμεσα μια δύσκολη επιχείρηση προσέγγισης του τραυματία, λόγω του εξαιρετικά δύσβατου σημείου όπου είχε καταπέσει.
«Στην επιχείρηση πήραν μέρος η ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, ,η Ομάδα Διάσωσης Αγίου Νικολάου, οι εθελοντές Σαμαρείτες του ΕΕΣ, και ο Τομέας ΕΚΑΒ Ιεράπετρας και η λέσχη 4χ4 της Ιεράπετρας. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου ήταν σε ετοιμότητα οι εφημερεύοντες ιατροί, για να του προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες και για να εκτιμήσουν την κατάσταση του.
Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε και οι Εθελοντές Σαμαρειτες Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, Ομάδα Διάσωσης Αγίου Νικολάου, Λέσχη Τετρακίνησης Ιεράπετρας.
Η επιχείρηση διάσωσης του 43χρονου πυροσβέστη, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αναρρίχησης σε φαράγγι στην περιοχή πάνω από τη Ρίζα Ιεράπετρας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία γύρω στη 1.30 μετά το μεσημέρι», ανέφερε στο neakriti ο διοικητής των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Ν. Λασιθίου, πύραρχος Δημήτρης Καλιοτζής.




















