Στο σημείο επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 34 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής, ενώ έχει αναπτυχθεί και ομάδα πυροσβεστών με drones του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στις 16:22 εκδόθηκε ενημερωτικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβάντος το ΕΣΚΕΔΙΚ λαμβάνει συνεχή εικόνα από το drone μέσω οπτικής και θερμικής κάμερας. Το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Δυτικης Αττικης, έχει μεταβεί στην περιοχή της πυρκαγιάς για την διερεύνηση των αιτίων της.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι άνεμοι πνέουν αντίθετα από την Οινόη, με αποτέλεσμα το μέτωπο να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, ωστόσο υπάρχει ανησυχία ότι η έντασή τους μπορεί να ενισχύσει τη δυναμική της φωτιάς.

Κάτω από την Παλαιά Εθνική Οδό εκτείνεται δασική έκταση με πευκοδάσος, ενώ οι φλόγες έχουν ήδη περάσει σε ένα τμήμα του δρόμου.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Μάνδρας
Παράλληλα, λόγω φωτιάς που είναι σε εξέλιξη, η Αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Μάνδρας.
Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:
Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών από το ύψος της περιφερειακής οδού Οινόης-Πόρτο Γερμενού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα
Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών από το ύψος της ταβέρνας Λινάρδος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βίλια
Στον κυκλικό κόμβο Μάνδρας (Cyclon), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
Hellenic Train: Διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Ασπρόπυργος – Άνω Λιόσια λόγω φωτιάς
Η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής και του Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ – Σιδηρόδρομοι Ελλάδος, έχει διακοπεί από τις 14:30 η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Ασπρόπυργος – Άνω Λιόσια και από τις 15:12 η ηλεκτροδότηση στο τμήμα Λουτρόπυργος – Άνω Λιόσια, εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πλησίον της γραμμής.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αμαξοστοιχία που εκτελεί το δρομολόγιο 1317 (Κιάτο – Πειραιάς) παραμένει στον Σταθμό Νέας Περάμου, ενώ οι αμαξοστοιχίες που εκτελούν τα δρομολόγια 1319 (Κιάτο – Πειραιάς) και 1321 (Κιάτο – Πειραιάς) παραμένουν στους Σταθμούς Κορίνθου και Κιάτου, αντίστοιχα.
Λόγω του ανωτέρω συμβάντος, επηρεάζονται δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αθηνών, με καθυστερήσεις, τροποποιήσεις στη διεξαγωγή τους και υποκαταστάσεις τμημάτων των διαδρομών με λεωφορεία της Hellenic Train. Η Hellenic Train βρίσκεται σε συνεχή συντονισμό με τον Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ – Σιδηρόδρομοι Ελλάδος και τις αρμόδιες αρχές για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

