ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθησαν 59χρονος και 60χρονος – Σκόπευαν να διακινήσουν 25 κιλά κάνναβης και 2.980 φιαλίδια αναβολικών [εικόνες]

4 λεπτά
ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθησαν 59χρονος και 60χρονος – Σκόπευαν να διακινήσουν 25 κιλά κάνναβης και 2.980 φιαλίδια αναβολικών [εικόνες]

ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθησαν στην Αθήνα από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, δύο Έλληνες ηλικίας 59 και 60 χρόνων που καλλιεργούσαν και διακινούσαν κάνναβη τύπου «skunk» αλλά και αναβολικά, από την πώληση των οποίων υπολογίζεται ότι θα αποκόμιζαν γύρω στα 200.000 ευρώ.

Μονοκατοικία είχε μετατραπεί σε εργαστήριο

Οι δύο Έλληνες είχαν διαμορφώσει κατάλληλα έναν χώρο σε μια μονοκατοικία στην Αθήνα, όπου είχαν στήσει παράνομο εργαστήριο για την εσωτερική καλλιέργεια κάνναβης, στον οποίο έκαναν αποξήρανση και επεξεργασία της παραγωγής, την οποία στη συνέχεια συσκεύαζαν και αποθήκευαν για να την διακινούν σε περιοχές της Αττικής.

Η πολύμηνη παρακολούθηση και η σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο της οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί της Δίωξης έκαναν το πρωί της Τρίτης (10/10)  έρευνες στη μονοκατοικία και την αποθήκη της, αλλά και στα σπίτια των δραστών, όπου βρήκαν εξοπλισμό για την εσωτερική καλλιέργεια με τον οποίο καλλιεργούσαν σε γλάστρες με χώμα υπό τεχνητές συνθήκες θέρμανσης, εξαερισμού και φωτισμού 72 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 40 εκατοστών.

Στους ίδιους χώρους κατασχέθηκαν 50 συσκευασίες κάνναβης σε «φούντα» συνολικού βάρους 11 κιλών και 836 γραμμαρίων έτοιμες για διακίνηση, κλώνοι, φύλλα και «φούντες» κάνναβης συνολικού βάρους 14 κιλών, 13,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 32 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης τύπου «σοκολάτας», ημιεπεξεργασμένη κάνναβη βάρους πέντε γραμμαρίων. Ακόμη, βρέθηκαν ένας χειροκίνητος διαχωριστής κάνναβης, λιπάσματα και αντικείμενα για τη συσκευασία ναρκωτικών, δυο ζυγαριές ακριβείας και δυο κιλά και 900 γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Παράλληλα, ο 59χρονος εκμεταλλευόταν την επαγγελματική του δραστηριότητα για να διακινεί και αναβολικές ουσίες. Την εμπλοκή του στην διακίνηση αναβολικών επιβεβαίωσαν 2.980 φιαλίδια και 18 σύριγγες που περιείχαν αναβολική ουσία, τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι του. Οι αστυνομικοί βρήκαν, ακόμη, ένα περίστροφο που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου, 295 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και 12.250 ευρώ προερχόμενα από την διακίνηση ναρκωτικών.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα κατά περίπτωση. Με τις κατηγορίες που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΕΛ.ΑΣ.: Δείτε εικόνες από το εργαστήριο και από τα κατασχεθέντα

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Ειδήσεις σήμερα

Εξάρχεια: Συνελήφθη Κούρδος με διεθνές ένταλμα σύλληψης για τρομοκρατία

Κύκλωμα ελληνοποιήσεων: Σκληροί εγκληματίες οι «πελάτες» – Οι σοκαριστικοί διάλογοι

Αθήνα: Σε κλοιό ασφαλείας ισραηλινοί στόχοι!

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version