Μια 82χρονη γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από το φλεγόμενο σπίτι της στον Δομοκό, με τους πυροσβέστες που την απεγκλώβισαν να ξεκινούν αμέσως ΚΑΡΠΑ και την επανέφεραν.
Το χρονικό
Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 6 το πρωί σε μικρή μονοκατοικία όπου διέμενε η ηλικιωμένη και γείτονας που είδε τον πυκνό καπνό να βγαίνει από το σπίτι ειδοποίησε αμέσως την Πυροσβεστική. Πυροσβέστες του Κλιμακίου Δομοκού έφτασαν άμεσα στο σημείο και μπήκαν στο σπίτι, το οποίο είχε ήδη τυλιχτεί στις φλόγες. Μέσα σε ένα από τα δωμάτια εντόπισαν την 82χρονη πεσμένη και χωρίς τις αισθήσεις της.
Οι πυροσβέστες την απομάκρυναν από το φλεγόμενο σπίτι και ξεκίνησαν αμέσως να της κάνουν ΚΑΡΠΑ και κατάφεραν να την επαναφέρουν.
Διασώστες του ΕΚΑΒ την παρέλαβαν και τη μετέφεραν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Δομοκού. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της κρίθηκε στη συνέχεια απαραίτητη η διακομιδή της στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου και νοσηλεύεται. Επίσης, η 82χρονη έφερε εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο, τα οποία εκτιμάται ότι υπέστη στην προσπάθειά της να περιορίσει τη φωτιά.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά προκλήθηκε από καντηλάκι που είχε ανάψει η ηλικιωμένη.



















