Αθήνα Καιρός

Απάτη με ΜΚΟ: Ελεύθερος ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Πιερίας – «Έχω συναντήσει μόνο μία φορά τον ιδρυτή, δεν μιλήσαμε»

6 λεπτά
Απάτη με ΜΚΟ: Ελεύθερος ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Πιερίας – «Έχω συναντήσει μόνο μία φορά τον ιδρυτή, δεν μιλήσαμε»
Απάτη με ΜΚΟ στη Θεσσαλονίκη
AI Takeways
  • Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Πιερίας αφέθηκε ελεύθερος με όρο απαγόρευσης εξόδου, αρνείται κάθε εμπλοκή.
  • Ο 37χρονος Κωνσταντίνος Φιρινίδης φέρεται ως επικεφαλής της ΜΚΟ και αναμένεται να απολογηθεί.
  • Η 35χρονη κατηγορουμένη παραδέχθηκε γνώση· ισχυρίστηκε ότι περίπου 900.000 ευρώ λείπουν και τα έπαιξε ο σύντροφός της στον τζόγο.
  • Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία, εντοπίστηκαν 300.000€ στο Λουξεμβούργο. Δικογραφία: 3.940.692€ συγκεντρώθηκαν, 1.111.176€ αποδόθηκαν, 2.829.516€ φέρεται να ιδιοποιήθηκαν.
*AI generated

Ελεύθερος, με τη σύμφωνα γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Πιερίας, που κατηγορείται για εμπλοκή στο σκέλος των στημένων παιγνιδιών ποδοσφαίρου, στην υπόθεση της ΜΚΟ με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που εξαπατούσε πολίτες μέσω εράνων για άρρωστα παιδιά.

Στον 43χρονο επεβλήθη ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, μετά την απολογία του σήμερα, Τετάρτη (4/11) στον Ανακριτή.

Όπως είπε ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του, ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία συνομιλία του στη δικογραφία, ενώ τα τηλέφωνα παρακολουθούντο για μεγάλο διάστημα. «Οποιαδήποτε ένδειξη προέκυψε είναι από συζητήσεις άλλων προσώπων, για άλλους όμως λόγους, στη συνέχεια θα αποδειχθούν», είπε ο συνήγορός του και πρόσθεσε: «Σήμερα ο ανακριτής κατάλαβε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή του εντολέα μου στην υπόθεση, για αυτό και αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα».

«Αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση. Δεν υπάρχει καμία τηλεφωνική του συνομιλία και καμία επαφή με κανέναν από τους λοιπούς συγκατηγορουμένους του. Την αθωότητά του θα την αποδείξει το δικαστήριο, μίλησε με πάσα ειλικρίνεια. Κανένας δεν λέει ότι συναντήθηκε μαζί του ή τον πίεσε να ορίσει τον κατηγορούμενο διαιτητή για να ωφελήσει συγκεκριμένη ομάδα της Πιερίας», υπερθεμάτισε ο δεύτερος δικηγόρος του.

Πρόσθεσε, δε, ότι τον βασικό κατηγορούμενο, τον ιδρυτή της ΜΚΟ, τον έχει συναντήσει μόνον μία φορά σε δημόσια εκδήλωση, τον Σεπτέμβριο. «Δεν τον γνωρίζει και δεν έχει καμία επαφή», συμπλήρωσε.


Λείπουν μόνο… 900.000 ευρώ από τα ταμεία της ΜΚΟ για τα παιδιά

Στο πάθος του 37χρονου συντρόφου της, Κωνσταντίνου Φιρινίδη, για τον τζόγο απέδωσε τα χρήματα που φέρεται να υπεξαιρέθηκαν από τους εράνους της ΜΚΟ«Παιδική Χαρά» η 35χρονη κατηγορουμένη, κατά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Παραδέχθηκε ότι γνώριζε τι συνέβαινε με τη διαχείριση των χρημάτων που συγκεντρώνονταν για παιδιά με σοβαρές ασθένειες, ζήτησε συγγνώμη και αποδέχθηκε μέρος της ευθύνης της, αμφισβητώντας ωστόσο το ύψος της υπεξαίρεσης που περιγράφεται στη δικογραφία.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστήριξε, το ποσό που δεν αποδόθηκε στις οικογένειες δεν ξεπερνά τις 800.000 με 900.000 ευρώ, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, τα χρήματα αυτά τα χρησιμοποιούσε ο σύντροφός της για στοιχηματισμό, λόγω του εθισμού του στον τζόγο. «Δεν είναι τόσα τα χρήματα που λένε ότι λείπουν από τους εράνους. Είναι περίπου 900.000, τόσα τα μέτρησα εγώ. Και αυτά τα πήρε ο πρώην σύζυγός μου και τα έπαιξε στον τζόγο. Είναι εθισμένος. Ηξερα και καταλάβαινα τι γινόταν και γι’ αυτόν τον λόγο ζητώ συγγνώμη», φέρεται να ανέφερε.

Παράλληλα, επιχείρησε να αντικρούσει την εικόνα της πολυτελούς ζωής που φέρεται να απολάμβανε το ζευγάρι με χρήματα από τις δωρεές πολιτών, υποστηρίζοντας ότι οι στιγμές που παρουσιάζονται δεν ανταποκρίνονται στην καθημερινότητά τους. «Δεν κάναμε ζωή πολυτελή. Αποσπασματικά επιδεικνύονται στιγμές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ζούμε σε σπίτι στην Τούμπα 68 τετραγωνικών, με μίσθωμα 500 ευρώ. Ζούσαμε συμβατικά λόγω των παιδιών», φέρεται να είπε.

Αναφερόμενη στις ακριβές αγορές και τις διαμονές σε ξενοδοχειακές σουίτες, παραδέχθηκε ότι αγόρασε μία τσάντα Louis Vuitton και ότι έχει διαμείνει δύο φορές σε σουίτες, αντιτείνοντας ότι δεκάδες φορές φιλοξενήθηκε σε σπίτια οικογενειών. Μάλιστα, υποστήριξε ότι βάφτισε τρία από τα παιδιά για τα οποία πραγματοποιήθηκαν έρανοι. «Δεν υπήρξε καμία καταγγελία από καμία οικογένεια. Ενα μέρος των χρημάτων χρησιμοποιήθηκε για προσωπικές ανάγκες και ανάγκες διαβίωσης», φέρεται να ισχυρίστηκε.

Ο συνήγορός της, Κωνσταντίνος Τσάκος, επισήμανε ότι η εντολέας του έδωσε εξηγήσεις για τις αναλήψεις από τους λογαριασμούς της ΜΚΟ και υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων χρησιμοποιήθηκε από τον πρώην σύζυγό της, λόγω της εξάρτησής του από τον τζόγο. «Δεν επέρριψε ευθύνες στον σύζυγό της, αλλά έδωσε εξήγηση για ποιο λόγο αυτά τα χρήματα αναλήφθηκαν από τους λογαριασμούς και δεν αποδόθηκαν στις οικογένειες. Κατά βάση η ευθύνη βαρύνει τον πρώην σύζυγό της, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κατηγορούμενης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσάκος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δοθεί η πραγματική διάσταση της υπόθεσης, προαναγγέλλοντας την προσκόμιση στοιχείων που, όπως υποστήριξε, θα τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης. «Δεν ισχύουν αυτά για τις σουίτες. Μπορεί μία φορά να κλείστηκε μία σουίτα. Θα προσκομιστούν στοιχεία. Είναι μεμονωμένες περιπτώσεις. Δεν βρέθηκαν χρήματα. Ξοδεύτηκαν επειδή υπήρχε πολύ μεγάλη εξάρτηση του κατηγορουμένου. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων έχει αποδοθεί. Δεν θα έπρεπε να παρακρατηθεί ούτε ένα ευρώ. Ολα ήταν επίσημα και διαφανή», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι ο 37χρονος αναμένεται να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί, αλλά και να δώσει τη δική του εκδοχή κατά την απολογία του.

Η 35χρονη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη μετά την απολογία της, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 32χρονος αδελφός της, ένας διαιτητής και ένας παράγοντας τοπικού αθλητικού σωματείου, οι οποίοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση της ΜΚΟ. Ο κύκλος των απολογιών συνεχίζεται, με τον 37χρονο Κωνσταντίνο Φιρινίδη, ο οποίος φέρεται ως επικεφαλής της οργάνωσης.

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δέσμευσε όλα τα περιουσιακά στοιχεία των έξι κατηγορουμένων. Παράλληλα, από τις έρευνες εντοπίστηκαν χρηματικά ποσά ύψους 300.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο. Οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης για τα ποσά που λείπουν θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της έρευνας, καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία, από τους 92 εράνους που εξετάζονται για 74 ωφελούμενους συγκεντρώθηκαν 3.940.692 ευρώ, ενώ στις οικογένειες αποδόθηκαν μόλις 1.111.176 ευρώ. Το ποσό που φέρεται να ιδιοποιήθηκαν τα μέλη της οργάνωσης υπολογίζεται σε 2.829.516 ευρώ.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]