Αθήνα Καιρός

Κορωνοϊός – Εξαδάκτυλος: Καμία χαλάρωση μέχρι τις 12 Απριλίου – Είναι δύσκολες οι επόμενες 10 μέρες

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Κορωνοϊός – Εξαδάκτυλος: Καμία χαλάρωση μέχρι τις 12 Απριλίου – Είναι δύσκολες οι επόμενες 10 μέρες

Να μην υπάρξει καμία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 12 Απριλίου υπογράμμισε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. «Είναι δύσκολες οι επόμενες 10 μέρες.

Αν επιβαρύνουμε την επιδημιολογική κατάσταση, θα υπονομεύσουμε τις δραστηριότητες του καλοκαιριού. Ακόμα δεν είδαμε την επιπέδωση και την σταθεροποίηση που θέλουμε. Να μην υπάρξει καμία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 12 Απριλίου» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνο τυχόν άνοιγμα των δρατηριοτήτων νωρίτερα.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη, ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα «στις δραστηριότητες που φέρνουν εισόδημα στο σπίτι» προκρίνοντας την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, από αυτή των σχολείων.

«Για τα σχολεία υπάρχει ένα υποκατάστατο ανεπαρκές, ενώ για την κλειστή επιχείρηση δεν υπάρχει υποκατάστατο» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει δραστηριότητα που να είναι απολύτως ασφαλής.

Αναφερόμενος στο θέμα των σχολείων, υπογράμμισε: « Στην 1η φάση θεωρήσαμε ότι είχαμε μεγάλη μετάδοση στα σχολεία. Έκλεισαν πρώτα, άνοιξαν τελευταία. Στην 2η φάση θεωρήσαμε ότι δεν υπήρξε τέτοια μετάδοση. Και διαπιστώσαμε μόνο όταν προχωρήσαμε στον περιορισμό αυτή της δραστηριότητας, ότι άρχισε το lockdown του Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου να αποδίδει. Στην 3η φάση, που υπάρχει αλλαγή του ιού και αφορά τις περισσότερο τις νεότερες ηλικίες, διαπιστώσαμε ότι 11 Γενάρη ανοίξαμε τα σχολεία, και στις 23 αρχίζει να αναστρέφεται η πτωτική τάση της πανδημίας που διαρκούσε από το δεύτερο κύμα».

Τόνισε δε, ότι το γεγονός πως τώρα το επιδημιολογικό φορτίο στην Θεσσαλονίκη ανεβαίνει και στην Αθήνα σταθεροποιείται οφείλεται στα σχολεία. «Στην Θεσσαλονίκη έκλεισαν μερικές εβδομάδες μετά την Αττική στα σχολεία».


Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]