Αθήνα Καιρός

«Βόμβα» Γώγου για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 στην Αττική: Υπάρχει περίπτωση να συμβεί

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
«Βόμβα» Γώγου για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 στην Αττική: Υπάρχει περίπτωση να συμβεί

Σε εγρήγορση βρίσκεται η κυβέρνηση καθώς, από τη μία καλείται να διαχειριστεί τις εκτιμήσεις των ειδικών που φοβούνται εκτίναξη των κρουσμάτων και από την άλλη την κραυγή αγωνίας του εμπορικού κόσμου που προεξοφλούν ότι ένα νέο κλείσιμο θα οδηγήσει σε νέα, μαζικά λουκέτα.

Η επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους λοιμωξιολόγους οι οποίοι μελετούν ποιο θα είναι το αποτελεσματικότερο κοκτέιλ μέτρων που θα πρέπει να επιβληθεί προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Η Αττική στη μάχη με την πανδημία συνεχίζει να βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων μέχρι το τέλος της εβδομάδας να φαντάζει πιο πιθανό από ποτέ.

Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γώγο, καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας πανεπιστημίου Πατρών, το κύριο ζήτημα είναι να μείνουν τα νοσοκομεία «στείρα», δηλαδή «να μην μπει ο κορωνοϊός σε αυτά» για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην περίθαλψη των ασθενών.

Ισχυρό όπλο το εμβόλιο

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι ένα ισχυρό όπλο κατά της πανδημίας. Σχετικά με τις καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Πάτρας, με υγειονομικούς υπαλλήλους οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ο κ. Γώγος σημείωσε ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό μπορεί και πρέπει να εμβολιαστεί.

Όποια ανασφάλεια μπορεί να υπήρχε στην αρχή για το εμβόλιο, έχει καμφθεί, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να είναι από τους πρώτους οι οποίοι πρέπει να εμβολιαστούν καθώς έρχονται σε επαφή με ασθενείς.

«Πρέπει όλοι οι υγειονομικοί να εμβολιαστούν».

Όλα τα μέτρα στο τραπέζι

Κρίσιμο παραμένει το επόμενο 48ωρο για την επιδημιολογική εξέλιξη της πανδημίας, με όλα τα μέτρα να βρίσκονται στην ατζέντα της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Η προσπάθεια των ειδικών είναι σε όσες περιοχές έχουν βεβαρυμμένο επιδημιολογικό φορτίο να υπάρξει αποκλιμάκωση της κατάστασης με λήψη επιπλέον μέτρων.

Ένα μέτρο που θα μπορούσε να εφαρμοστεί ένα το κλείσιμο του λιανεμπορίου στις επιβαρυμένες περιοχές, όπως είναι το κέντρο της Αθήνας, ωστόσο τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

«Το σκληρό lockdown θα το δούμε. Όλα αυτήν την στιγμή είναι στο τραπέζι».

Ο κ. Γώγος τόνισε ότι θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας, με τη διενέργεια περισσότερων διαγνωστικών τεστ να αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την παρακολούθηση της πανδημίας.

Ειδήσεις 

Κορωνοϊός – Εμβόλιο AstraZeneca: Και η Ελλάδα δεν θα το δίνει στους άνω των 65 – Ποιοι θα εμβολιαστούν νωρίτερα

Κορωνοϊός-Θεσσαλονίκη: Επιστροφή στον… κόκκινο Οκτώβρη – Κρίσιμη σύσκεψη σήμερα με Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά

Ο Ε.Τ. αποκαλύπτει τι είπαν στην πρώτη τους επικοινωνία Μπάιντεν-Ερντογάν

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]