Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Δυνατός σεισμός στη Ζάκυνθο – Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Καιρός: Προβλήματα από την ξαφνική νεροποντή στην Ζάκυνθο – Βροχές και κρύο και την Πέμπτη

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Καιρός: Προβλήματα από την ξαφνική νεροποντή στην Ζάκυνθο – Βροχές και κρύο και την Πέμπτη

Πολλά προβλήματα προκάλεσε στη Ζάκυνθο η ξαφνική νεροποντή που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται 14 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το νησί κράτησε μόνο λίγη ώρα αλλά ήταν τόσο έντονη ώστε να πλημμυρίσουν οι δρόμοι του νησιού, πολλά υπόγεια σπιτιών αλλά και επιχειρήσεων.

YouTube thumbnail

Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, δέχτηκε 14 κλήσεις για άντληση υδάτων ενώ συνεργεία του Δήμου Ζακύνθου και της Π.Ε. Ζακύνθου βρίσκονται επί ποδός με μηχανήματα και με όλο το προσωπικό τους, καθώς πολλά φρεάτια αλλά και χαντάκια ήταν βουλόμενα από φερτά υλικά τα οποία κάλυπταν τις σχάρες, ενώ σε μερικά σημεία είχαν φυτρώσει χόρτα.

Όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Ο καιρός της Πέμπτης

Ο καιρός την Πέμπτη θα έχει νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια, καταιγίδες στο Ιόνιο όπου βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά, μέτριοι και βαθμιαία ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο και σχεδόν θυελλώδεις στο Ιόνιο, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική και Βόρεια Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και στο Ιόνιο, οι οποίες μετά το απόγευμα θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα. Η ορατότητα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς), 8 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 5 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και μετά το απόγευμα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα όπου τις νυχτερινές ώρες θα ενταθούν περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους 5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Πηγή βίντεο και φωτογραφιών : imerazante.gr, ermisnews.gr 

Ειδήσεις

Απίστευτη περιπέτεια για 3χρονο κοριτσάκι από την Κρήτη: Κατάπιε βίδα και κατέληξε στον πνεύμονά του

Πώς μπορεί να γίνει κατανοητό το μάθημα την εποχή της τηλεκπαίδευσης – Η απίστευτη «πατέντα» καθηγητή από την Κρήτη 

Κρήτη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο άνδρας που έγδαρε και κρέμασε σκύλους σε δέντρο

Ανεπιθύμητος σε γειτονιά της Καλαμαριάς ο Μαραντόνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]