Δημοτικά σχολεία: Το Λύκειο βαρόμετρο για την «πρεμιέρα» – Ανακοινώσεις μετά τις 20 Μαΐου

eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Δημοτικά σχολεία: Το Λύκειο βαρόμετρο για την «πρεμιέρα» –  Ανακοινώσεις μετά τις 20 Μαΐου
Σχολεία

Φουντώνει ο διάλογος για το πότε θα ανοίξουν τα Δημοτικά. Πρόκειται για το τρίτο και τελευταίο στάδιο της άρσης της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, με τους ειδικούς να μην έχουν λάβει ακόμα τις οριστικές αποφάσεις.

Η κυβέρνηση τοποθετεί μετά τις 20 Μαΐου την ανακοίνωση των αποφάσεων που θα ληφθούν, με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να αναφέρει σε δηλώσεις του (ΣΚΑΪ) ότι δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το άνοιγμα των Δημοτικών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε: «Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα από το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου και από σήμερα των Γυμνασίων και των υπολοίπων τάξεων του Λυκείου. Η Επιτροπή των ειδικών θα εισηγηθεί ανάλογα στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση θα αποφασίσει. Δεν μπορώ, αυτή τη στιγμή, να σας πω τι θα γίνει.

Το μόνο που κρατάμε είναι η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία, όπως είναι προγραμματισμένο, την 1η Ιουνίου, εφόσον είναι καθοδική η πορεία της πανδημίας. Αυτό περιμένουμε να το δούμε».

«Περάσατε όλοι με άριστα τις εξετάσεις υπευθυνότητας, μαθητές και εκπαιδευτικοί»

Το 7ο Γυμνάσιο Αθηνών στο Παγκράτι επισκέφθηκε την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το δεύτερο στάδιο της επιστροφής στα σχολεία των μαθητών της Α’ και της Β’ Λυκείου και των μαθητών των Γυμνασίων.

Ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς είπε «περάσατε με άριστα τις εξετάσεις υπευθυνότητας». Παράλληλα ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό προσωπικό για την αφοσίωση και τις καλές υπηρεσίες που προσφέρει ενώ ενημερώθηκε για τις νέες συνήθειες που από σήμερα χιλιάδες νέοι και νέες σε όλα τα σχολεία της χώρας καλούνται να ακολουθήσουν.

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη τόνισε σε δηλώσεις της (ΑΝΤ1) ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την προσεκτική αποτίμηση των στοιχείων από τους ειδικούς, ενώ σχετικά με το πρόωρο άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη σημείωσε ότι ««υπάρχει πρόθεση να ξεκινήσει νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά και συγκεκριμένα τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Ας περιμένουμε τους ειδικούς και εμείς θα είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε τις οδηγίες».

Υπενθυμίζεται ότι για όσο καιρό παραμένουν κλειστά τα Δημοτικά, συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version