Πέθανε ο Γιάννης Βούρος – Ο άνθρωπος που έντυσε όλες τις πρωταγωνίστριες του ελληνικού σινεμά

eleftherostypos.gr
Newsroom
1 λεπτό
Πέθανε ο Γιάννης Βούρος – Ο άνθρωπος που έντυσε όλες τις πρωταγωνίστριες του ελληνικού σινεμά

Έφυγε από την ζωή, την Τετάρτη, σε ηλικία 96 ετών, ο σχεδιαστής μόδας Γιάννης Βούρος.

Ο Γιάννης Βούρος έγινε γνωστός από την κινηματογραφική ταινία «Μια κυρία στα μπουζούκια» όπου πρωταγωνιστούσε η Μαίρη Χρονοπούλου και της είχε σχεδιάσει το φόρεμα με την «μαχαιριά» στο στήθος.

ΜΑΙΡΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ -ΤΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ -*ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ*- GREEK MUSICAL 68

Στο χώρο της ελληνικής μόδας έγραψε ιστορία και μεσουράνησε στα ’60s, που ως ενδυματολόγος είχε ράψει όλα τα κοστούμια της ταινίας «Μια κυρία στα μπουζούκια», της Χρονοπούλου. Μάλιστα εκείνη την δεκαετία έραψε πολλά φορέματα και για την Έρρικα Μπρόγιερ αλλά και όλες τις άλλες μεγάλες πρωταγωνίστριες του ελληνικού σινεμά.

Από την Κατίνα Παξινού μέχρι την Αλίκη Βουγιουκλάκη οι δημιουργίες του είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου και είχαν αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version