Μπουτάρης: Ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν Θεσσαλονικιός! [βίντεο]

eleftherostypos.gr
Newsroom
1 λεπτό
Μπουτάρης: Ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν Θεσσαλονικιός! [βίντεο]

Ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε στην εκπομπή «La Biri Biri» και όταν του έγινε μια ερώτηση αναφορικά με τον Κεμάλ Ατατούρκ αυτός απάντησε πως ήταν «ηγέτης εξαιρετικού μεγέθους». Μάλιστα τόνισε πως μπορεί οι Τούρκοι να λένε πως ο Κεμάλ ήταν συμπατριώτης τους αλλά ο ίδιος λέει πως ήταν Θεσσαλονικιός.

«Ιστορικά, ο Κεμάλ Ατατούρκ, γιατί το όνομά του είναι Μουσταφά Κεμάλ, Ατατούρκ είναι ο πατέρας της Τουρκίας. Ο Ατατούρκ έκανε θηριώδη πράγματα για την Τουρκία. Έδιωξε τους σουλτάνους, αποκατέστησε το λατινικό αλφάβητο, έδιωξε τα ρούχα τα περίεργα», είπε αρχικά ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συνέχισε λέγοντας: «Το ότι έκανε και εγκλήματα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Αλλά ήταν ένας ηγέτης εξαιρετικού μεγέθους. Εγώ όταν πάω στην Τουρκία, λέω στους Τούρκους ότι εσείς μπορεί να λέτε ότι ο Κεμάλ ήταν Τούρκος, εγώ λέω ότι ο Κεμάλ ήταν Θεσσαλονικιός».

https://www.youtube.com/watch?v=sicWHxbC6fI

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version