φωτογραφικα ντοκουμεντα

Αποκάλυψη του Ε.Τ. για την «Greek Mafia»: Το θύμα της Ακτής Κονδύλη επίδοξος εκτελεστής δικαστικού

04/11/18 • 08:21 | UPD 04/11/18 • 15:13

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σχέδιο A και Β για την εκτέλεση του πρώτου «συμβολαίου θανάτου» εις βάρος δικαστικής λειτουργού υπογεγραμμένο από ηγετικά μέλη της «Greek Mafia».

Σχέδιο A και Β για την εκτέλεση του πρώτου «συμβολαίου θανάτου» εις βάρος δικαστικής λειτουργού υπογεγραμμένο από ηγετικά μέλη της «Greek Mafia».

Το Α θα το εκτελούσε ο 38χρονος Ε.Ζ., ο οποίος στις 29 Οκτωβρίου 2018 έγινε ο ίδιος θύμα δολοφονικού «συμβολαίου», στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά, το οποίο απέτυχε εξαιτίας εμπλοκής του πολεμικού καλάσνικοφ των επίδοξων εκτελεστών του.

  • Save

Μην χάσετε ρεπορτάζ και αποκαλύψεις στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, 4 Νοεμβρίου 2018

Το πρώτο σχέδιο δολοφονίας της προέδρου Εφετών, Παρασκευής Καλαϊτζή, περιελάμβανε την εκτέλεση της ίδιας και του αστυνομικού συνοδού της με τη χρήση δύο πολεμικών καλάσνικοφ και τριών πιστολιών. Αυτό το σκέλος εξόντωσης της δικαστικής λειτουργού απέτυχε γιατί ο Ε.Ζ. συνελήφθη στις 5 Νοεμβρίου 2012. Οι εντολείς της δολοφονίας της πέρασαν άμεσα στο plan B, με την τοποθέτηση μεγα-βόμβας, από μικτό «κλιμάκιο» κρούσης, ποινικών και αντιεξουσιαστών, που είχαν εντολή… βιντεοσκόπησης της τοποθέτησης και έκρηξης.

  • Save

Η βόμβα εξερράγη στις 22 Νοεμβρίου 2012, με τη σημερινή αρεοπαγίτη να γλιτώνει από καθαρή τύχη γιατί το… υπνοδωμάτιο ήταν σε γωνιακό σημείο, από αυτό που εκτονώθηκε το ωστικό κύμα προκαλώντας την κατάρρευση τοίχων και του πατώματος.

Οι παραπάνω συγκλονιστικές αποκαλύψεις, μέρος των οποίων είχε γίνει γνωστό μετά τις καταθέσεις της «Λίτσας», συγγενούς ενός εκ των τριών ηγετικών μελών της «Greek Mafia», αναβιώνουν στη δίκη της υπόθεσης που έχει ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου 2018 και εξελίσσεται έως σήμερα.

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, παρακολουθώντας την εκδίκαση της υπόθεσης, αποκαλύπτει άγνωστες καταθέσεις «πρωταγωνιστών» της και φωτογραφικό υλικό από τη δολοφονική έκρηξη βόμβας στο σπίτι της δικαστικής λειτουργού, που ήταν πρόεδρος της έδρας του δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση απαγωγής του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και της δολοφονίας του Γεωργίου Γούσιου, με βασικούς κατηγορουμένους τους Παναγιώτη Βλαστό, Ιωάννη Σκαφτούρο και Βασίλη Στεφανάκο.

Σημειώνεται πως ο Ε.Ζ., μέχρι να τραυματιστεί από τα πυρά του καλάσνικοφ των επίδοξων δολοφόνων του στις 29 Οκτωβρίου, είχε παρευρεθεί… μία φορά στη δίκη, καθώς ήταν κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Διαβάστε τη συνέχεια του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής