Συγκρούσεις στο Πέραμα μεταξύ αντιφασιστών και μελών της Χρυσής Αυγής

26/05/18 • 18:15 | UPD 26/05/18 • 18:15

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στο Πέραμα, όταν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων συνεπλάκησαν με μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στο Πέραμα, όταν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων συνεπλάκησαν με χρυσαυγίτες.

Τεταμένη είναι η κατάσταση στο Πέραμα καθώς ομάδα αντιφασιστών καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ υπάρχουν αναφορές για προσαγωγές κι από τις δύο πλευρές στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Όπως αναφέρει η αντιφασιστική οργάνωση ΟΡΜΑ,  το πρωί του Σαββάτου είχαν συγκεντρωθεί στο Πέραμα προκειμένου προφανώς να μοιράσουν υλικό στους κατοίκους της περιοχής. Την ώρα που περνούσαν έξω από το εργοδοτικό σωματείο που έχει στήσει η Χρυσή Αυγή στο Πέραμα, όπως αναφέρουν δέχτηκαν επίθεση μέλη της τα οποία κρατούσαν σιδερολοστούς.

Η ΟΡΜΑ αναφέρει πως η επίθεση αποκρούστηκε, ενώ καταγγέλλει πως οι επιτιθέμενοι κλείστηκαν στα γραφεία με μια διμοιρία ΜΑΤ να τους προστατεύει. Στην συνέχεια μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να υποβάλουν μηνύσεις για την επίθεση ώστε να κινηθεί διαδικασία αυτοφώρου.

Ωστόσο η Χρυσή Αυγή αναφέρει πως ήταν η ίδια που δέχτηκε την επίθεση μέσα στα γραφεία της, γι αυτό κατέθεσε και αυτή μηνύσεις μέσω του βουλευτή Γιάννη Λαγού

Για το λόγο αυτό η αστυνομία έχει προσαγάγει αριθμό ατόμων και από τις 2 μεριές.