ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Η στιγμή της ανάσυρσης του νεκρού ορειβάτη στον Όλυμπο [βίντεο]

12/12/17 • 18:00 | UPD 12/12/17 • 18:05

Μετά την ενημέρωση της από το φίλο του Χρήστου, η Πυροσβεστική έφθασε άμεσα στο σημείο και ξεκίνησε η διαδικασία για την ανάσυρση της σορού.

Την τελευταία του πνοή άφησε στον Όλυμπο ο 55χρονος ορειβάτης Χρήστος Ανανιάδης.

Μετά την ενημέρωση της από το φίλο του Χρήστου, η Πυροσβεστική έφθασε άμεσα στο σημείο και ξεκίνησε η διαδικασία για την ανάσυρση της σορού.

Οι συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν αντίξοες ενώ η επιχείρηση για την ανάσυρση του άψυχου σώματος του ορειβάτη διήρκεσε 12 ώρες και έγινε στην περιοχή Λούκι Καλογήρου.

Αυτή ήταν η τρίτη επιχείρηση στον Όλυμπο από το Σάββατο, όταν σημειώθηκε η τραγωδία με το θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του.

Ο έμπειρος ορειβάτης Χρήστος Ανανιάδης

Ο Χρήστος Ανανιάδης, ένας έμπειρος ορειβάτης 55 ετών από την Θεσσαλονίκη. Ήταν οδηγός βουνού και εκπαιδευτής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης. Δίδασκε από το 1989 και είχε εκπαιδεύσει πολλά άτομα στην αναρρίχηση.

 

Ξεκίνησε να ασχολείται με τα αθλήματα του βουνού σε ηλικία 18 ετών και το 1985 παρακολούθησε με επιτυχία τη Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών Ορειβασίας. Είχε βρεθεί σε δεκάδες δράσεις σε βούνα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ έχει διδάξει σε πολλές σχολές. Το 1993 παρακολούθησε με επιτυχία την Σχολή Εκπαιδευτών Ορειβασίας της ΕΟΟΑ.