Αθήνα Καιρός

Κινέζοι αξιωματούχοι στο γεωπάρκο και το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Κινέζοι αξιωματούχοι στο γεωπάρκο και το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου

Αντιπροσωπεία κυβερνητικών στελεχών από το Γεωπάρκο Wudalianchi που βρίσκεται στην επαρχεία Heilongjiang της Κίνας, πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στο Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου και συμμετείχαν στο Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής του Γεωπάρκου Wudalianchi κ. Wang Shuyi, ο Διευθυντής του Επιστημονικού-Ερευνητικού Κέντρου κ. Zhu Yueshan καθώς και το στέλεχος του Γεωπάρκου Wudalianchi κα. Zhang Jiabo.

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να γνωρίσουν από κοντά τις επιτυχημένες προσπάθειες ανάδειξης και προστασίας του Απολιθωμένου Δάσους καθώς και τις ηφαιστειακές δομές του Γεωπάρκου Λέσβου.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής τους είχαν την δυνατότητα να συζητηθούν οι δυνατότητες για την περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο Γεωπάρκων, τα οποία εμφανίζουν πολλές ομοιότητες καθώς διαθέτουν μοναδικά ηφαιστειακά μνημεία και ιαματικές πηγές. Παράλληλα, στόχος τους ήταν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα γεωδιατήρησης και ανάδειξης ηφαιστειακών μνημείων που έχουν αναπτυχθεί από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Γεωπάρκο Λέσβου, οι οποίες θεωρούνται πρότυπο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της αντιπροσωπείας από την Κίνα περιλάμβανε επίσκεψη στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Γνώρισαν το Γεωπάρκο Λέσβου, τους σημαντικότερους γεωτόπους της Λέσβου, τα φυσικά και γεωλογικά μνημεία και κυρίως τις υποδομές για την ανάδειξη των ηφαιστειακών γεωτόπων και του Απολιθωμένου Δάσους.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας από την Κίνα αναμένεται ότι θα βοηθήσει στην ανταλλαγή εμπειριών και στην άνθιση μελλοντικών συνεργασιών και κυρίως στην προβολή του Γεωπάρκου Λέσβου και του Απολιθωμένου Δάσους στην Κίνα με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]