Ανησυχία στο Παλαιό Φάληρο: Γέμισε νεκρά ψάρια το ρέμα της Πικροδάφνης [εικόνες]

eleftherostypos.gr
Newsroom
1 λεπτό
Ανησυχία στο Παλαιό Φάληρο: Γέμισε νεκρά ψάρια το ρέμα της Πικροδάφνης [εικόνες]

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Παλαιού Φαλήρου η εικόνα με τα εκατοντάδες νεκρά ψάρια στο ρέμα της Πικροδάφνης.

Όπως είναι φυσικό, πολλοί είναι εκείνοι που διερωτώνται αν για τα νεκρά ψάρια ευθύνεται η ρύπανση του Σαρωνικού.  Το ρέμα εκβάλλει στον Σαρωνικό, σε ένα μικρό Δέλτα στην ακτή Έδεμ, στα σύνορα του Παλαιού Φαλήρου με τον Άλιμο. Στο σημείο της εκβολής πολλά ψάρια μπαίνουν στο ρέμα επειδή βρίσκουν τροφή.

Όμως τις τελευταίες ημέρες τα ψάρια δεν επέστρεψαν στη θάλασσα και εγκλωβίστηκαν στο ρέμα.  Εκεί όμως σύμφωνα με περιοίκους αγωγός λυμάτων έσπασε και πέφτει μέσα στο ρέμα με αποτέλεσμα τα ψάρια να πεθάνουν και να επιπλέουν νεκρά στην επιφάνεια του ρέματος.

Το ρέμα της Πικροδάφνης είναι το τελευταίο της νότιας Αττικής που διατηρείται σε φυσική μορφή και πηγάζει από τη δυτική πλευρά του Υμηττού, καταλήγοντας στη θάλασσα, στα σύνορα Παλαιού Φαλήρου και Καλαμακίου.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version