Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμός τώρα στην Κρήτη – Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Τουρκικά ΜΜΕ: Το ελληνικό λιμενικό άνοιξε πυρ κατά τουρκικού πλοίου

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Τουρκικά ΜΜΕ: Το ελληνικό λιμενικό άνοιξε πυρ κατά τουρκικού πλοίου

Ελληνικό λιμενικό σκάφος φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον πλοίου με τουρκική σημαία στο Αιγαίο, σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι NTV.

Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο NTV, 16 σφαίρες χτύπησαν το φορτηγό πλοίο M/V ACT. Δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ στο σημείο βρίσκονται και δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι Ελληνες ζήτησαν από το πλοίο να προσεγγίσει το λιμάνι της Ρόδου, για να γίνει έλεγχος στο φορτίο του, αλλά ο καπετάνιος δεν υπάκουσε. Ετσι, η ελληνική ακτοφυλακή άνοιξε πυρ. Κατά ορισμένες πηγές, το υπό τουρκική σημαία πλοίο ήταν ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ΗΠΑ ήταν η πληροφόρηση που είχε το ελληνικό λιμενικό ότι το τουρκικό πλοίο μετέφερε ναρκωτικά.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Σύμφωνα με το τουρκικό yenisafak.com, ο καπετάνιος του τουρκικού πλοίου, Σάμι Καλκαβάν, δήλωσε στο CNN Turk ότι «η ακτοφυλακή ήθελε να καταπλεύσει το πλοίο αμέσως στο λιμάνι της Ρόδου. Δεν το δεχθήκαμε, ήθελαν να διενεργήσουν έλεγχο αλλά ούτε αυτό το δεχτήκαμε. Μας ενημέρωσαν ότι θα πυροβολούσαν αν δεν σταματούσαμε, και το έκαναν. Αυτή είναι μια διαδρομή που έχουμε ξανακάνει. Οι σφαίρες χτύπησαν το φορτηγό-πλοίο. Το πλήρωμα επιβίωσε από μεγάλο κίνδυνο», πρόσθεσε ο καπετάνιος στο CNN Turk.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Το πλοίο φορτώθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρέττα και μετέφερε ξηρό φορτίο και είχε προορισμό τη Νικομήδεια. Σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής άνοιξε πυρ εναντίον του τουρκικού φορτηγού πλοίου κοντά στη Ρόδο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ.

Συνολικά 16 σφαίρες χτύπησαν το κατάστρωμα του πλοίου. Αξιωματούχοι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που τις επικαλείται το NTV, επιβεβαίωσαν ότι από όσα γνωρίζουν δεν υπάρχει τραυματισμός.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Τι λέει το Λιμενικό σε ανακοίνωσή του

Το Λιμενικό με ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά για το περιστατικό.

“Αναφορικά με σημερινό περιστατικό εμπλοκής σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με Φ/Γ πλοίο σημαίας Τουρκίας, από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, ότι Φ/Γ πλοίο με όνομα “ACT” σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Ρόδου μετέφερε ναρκωτικές ουσίες. Άμεσα κινητοποιήθηκε η εν λόγω Λιμενική Αρχή, σκάφος της οποίας, εντόπισε το πλοίο “ACT” σημαίας Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Ρόδου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Από το πλήρωμα του σκάφους ζητήθηκε από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών ν. Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος. Ο Πλοίαρχος του “ACT”, δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του. Αντιθέτως, το “ACT” συνέχισε τον πλου του εισερχόμενο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής.

Παράλληλα, για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές”.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]